2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

A kenguru 13:05

Célpont

Célpont: Gyöngyösi Márton lett a befutó a Jobbik elnöki székéért folytatott versenyben

A jobbikos tisztújításra azért volt szükség, mert Jakab Péter miután megpuccsolta a Jobbik elnöksége lemondott az elnöki pozícióról, alig egy hónappal azután, hogy újraválasztották. A korábbi szélsőjobbos párt kálváriájának a végére most pont került, de az út nem volt egyszerű.

  • Célpont: Gyöngyösi Márton lett a befutó a Jobbik elnöki székéért folytatott versenyben

Nem mehetünk el szó nélkül amelett, hogy kit is sikerült elnökké választania a Jobbiknak, mert Vona Gábor óta olyan mélyrepülést mutatott be a korábbi legnagyobb ellenézki párt, amely egyedülálló a hazai politika történetében. 

Gyöngyösi Márton azt kifogásolta még 2012-ben egy azonnali kérdésben, hogy a kormány nem áll a Palesztinok oldalára a gázai konfliktus idején. Ekkor beszélt az azóta fogalommá vált listázásról.

A politikus a történtekért azóta többször bocsánatot is kért és mi annyira szeretnénk elhinni, hogy ez egy egyszeri véletlen botlás volt csupán. Mindenesetre a Jobbik frissen választott elnöke szerint ez már csak a múlt... Ahogy az is csak a múlt, amikor Gyöngyösi Márton az Izraeli nagykövetség előtt tüntetett a Jobbikkal Izrael ellen.

2013-ban pedig Gyöngyösi egy körmendi fórumon érdekes állatfajnak nevezte a holokausztot és viccelődött a témával.

Varga-Damm Andrea, a párt korábbi országgyűlési képviselője szerint Gyöngyösi Márton nem fogja tudni magáról lemosni a korábbi antiszemita bélyeget és ezzel tovább löki a Jobbikot a süllyesztőbe. 

Ez a vereség még a Holdról is látszik, ellenzékváltó hangulat van!

Az időközi választási vereséget követően megkérdeztük az ellenzéki pártok képviselőit, hogy hogyan értékelnék az eredményeket, és van e értelme még így is az összefogás erejében bízni.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint jól látszott, hogy az ellenzéki pártok cserben hagyták a szavazóikat, már nem először. Pálfalvi Milán kiemelte, hogy volt olyan település, például Keszthely, ahol a fideszes Manninger Jenő polgármester-jelölttel szemben nem állított jelöltet az ellenzék.

A baloldal csúfos eredményeit látva felmerül a kérdés, hogy van e értelme egyáltalán közösen indulnia az ellenzéknek a további választásokon, hiszen 2024-ben Európai Parlamenti és önkormányzati választásokat is fognak tartani. Ezzel kapcsolatban azonban nem született még meg az egységes balos álláspont.

Teljes adás: 

 

 

 

További epizódok

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás. Az emberek érdekképviselete helyett nem maradt más, csak a belső viszály. 2022. november 20.
Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat. 2022. november 06.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Már meg sem lepődünk azon, ha kétes pénzügyekről van szó, a baloldali politikusok „hirtelen nem tudnak semmiről”. Adásunk második felében pedig Cseh Katalin portéjával foglalkoztunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!