2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

1920 - Az új Közép-Európa 02:00

Célpont

Célpont: Gyöngyösi Márton lett a befutó a Jobbik elnöki székéért folytatott versenyben

A jobbikos tisztújításra azért volt szükség, mert Jakab Péter miután megpuccsolta a Jobbik elnöksége lemondott az elnöki pozícióról, alig egy hónappal azután, hogy újraválasztották. A korábbi szélsőjobbos párt kálváriájának a végére most pont került, de az út nem volt egyszerű.

  • Célpont: Gyöngyösi Márton lett a befutó a Jobbik elnöki székéért folytatott versenyben

Nem mehetünk el szó nélkül amelett, hogy kit is sikerült elnökké választania a Jobbiknak, mert Vona Gábor óta olyan mélyrepülést mutatott be a korábbi legnagyobb ellenézki párt, amely egyedülálló a hazai politika történetében. 

Gyöngyösi Márton azt kifogásolta még 2012-ben egy azonnali kérdésben, hogy a kormány nem áll a Palesztinok oldalára a gázai konfliktus idején. Ekkor beszélt az azóta fogalommá vált listázásról.

A politikus a történtekért azóta többször bocsánatot is kért és mi annyira szeretnénk elhinni, hogy ez egy egyszeri véletlen botlás volt csupán. Mindenesetre a Jobbik frissen választott elnöke szerint ez már csak a múlt... Ahogy az is csak a múlt, amikor Gyöngyösi Márton az Izraeli nagykövetség előtt tüntetett a Jobbikkal Izrael ellen.

2013-ban pedig Gyöngyösi egy körmendi fórumon érdekes állatfajnak nevezte a holokausztot és viccelődött a témával.

Varga-Damm Andrea, a párt korábbi országgyűlési képviselője szerint Gyöngyösi Márton nem fogja tudni magáról lemosni a korábbi antiszemita bélyeget és ezzel tovább löki a Jobbikot a süllyesztőbe. 

Ez a vereség még a Holdról is látszik, ellenzékváltó hangulat van!

Az időközi választási vereséget követően megkérdeztük az ellenzéki pártok képviselőit, hogy hogyan értékelnék az eredményeket, és van e értelme még így is az összefogás erejében bízni.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint jól látszott, hogy az ellenzéki pártok cserben hagyták a szavazóikat, már nem először. Pálfalvi Milán kiemelte, hogy volt olyan település, például Keszthely, ahol a fideszes Manninger Jenő polgármester-jelölttel szemben nem állított jelöltet az ellenzék.

A baloldal csúfos eredményeit látva felmerül a kérdés, hogy van e értelme egyáltalán közösen indulnia az ellenzéknek a további választásokon, hiszen 2024-ben Európai Parlamenti és önkormányzati választásokat is fognak tartani. Ezzel kapcsolatban azonban nem született még meg az egységes balos álláspont.

Teljes adás: 

 

 

 

További epizódok

Célpont: A nemzetet és hazát hangsúlyozó baloldal egyelőre még elképzelhetetlennek tűnik itthon

Célpont: A nemzetet és hazát hangsúlyozó baloldal egyelőre még elképzelhetetlennek tűnik itthon

Fel akarnak ülni a szocialisták a nemzetpolitika hullámára és Sírnak a balosok a frakciópénzek miatt. Ezek voltak a Célpont témái. 2022. június 26.
Célpont: A baloldali pártok most már sokkal óvatosabban fogalmaznak, ha az orosz-ukrán háborúról kell nyilatkozniuk

Célpont: A baloldali pártok most már sokkal óvatosabban fogalmaznak, ha az orosz-ukrán háborúról kell nyilatkozniuk

Az áprilisi parlamenti választások óta óvatosabban fogalmaznak az ellenzéki politikusok az ukrajnai háborúval kapcsolatban. 2022. június 19.
Célpont:  Karácsony - Eljött a mi időnk!

Célpont: Karácsony - Eljött a mi időnk!

Célpont a HírTV oknyomozó műsora. 2022. június 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!