2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Mozis megbízás milliókért, de a munkát el sem végezték

Korrupciógyanú? Fogd a pénzt és fuss! A főszerepben Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. Történt-e mozimutyi Újpesten? Ennek járt utána a Budapesti srácok.

  • Budapesti srácok: Mozis megbízás milliókért, de a munkát el sem végezték

A koronavírus-járvány első hullámában az egész ország megállt, ugyanígy a kulturális programok is, de Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere és az ő csapata azonnal lecsapott a piaci résre, az Újpest Piac előtti zárt területen ingyenes autósmozit nyitottak. Ez egyrészt azért érdekes, mert a vetítések egy része elmaradt, de a le nem adott filmek is ki lettek fizetve, de az igazi csavar az, hogy a momentumos kerületvezető és Gyurcsány-párti alpolgármestere, Bedő Kata, amikor bejelentették, hogy itt bizony mozi lesz, be is jegyezték a Wizarts Kreatív Kft.-t azt a céget, amely a vetítések lebonyolításáért lett volna felelős, ám mivel egy teljesen új cégről beszélünk, nem volt tapasztalata, így nyomban egy alvállalkozóhoz fordult, vagyis a feladatot sem tudta önállóan ellátni. Megjegyzés: a busás összeget, a piaci ár többszörösét azonban azonnal kifizette nekik az önkormányzat. 

Arra szerződtek, hogy tíz filmet vetítenének le itt Újpesten autósmozi keretében, az első vetítés alkalmával kötötték meg a szerződést, már akkor a vételár 80 százalékát át is utalták. Tíz filmről volt szó, amiből több el is maradt. Az első egy-két előadás lehet azt mondani majdhogy teltházas volt (…) majd teljes érdektelenségbe fulladt ez az egész koncepció

– mondta el stábunknak Ozsváth Kálmán, a IV. kerület kormánypárti önkormányzati képviselője.

Nézzünk a számok mögé! Az Index arról írt, hogy az alvállalkozónak felkért cég 2015-ben már vetített filmet, saját technikával az Ady Endre Művelődési Házban, filmenként nettó 60 ezer forintért. Ám most a Wizarts Kreatív Kft. tíz kültéri vetítésre összesen nettó 6,2 millió forintot, előadásonként 620 000 forintot fizetett ki az önkormányzat. Az előadásokat öt héten át egymást követő napokon, szombaton és vasárnaponként tartották volna.

Ozsváth Kálmán szerint

az sem kizárt, hogy haverokat, barátokat, ismerősöket akartak helyzetbe hozni, tehát, akár még a korrupció gyanúja is felmerülhet.

Autósmoziba kocsival szokás járni, így az nem javasolt Karácsony Gergely főpolgármesternek, nem úgy, mint az újpesti utakat. A Budapesti srácok stábja azt is bemutatta, milyen botrányos állapotban vannak a kerület útjai. Olyan szakaszokról van szó, amelyekre megvoltak a komplett felújítási tervek és az anyagi forrás is, de ez utóbbi a fővárosi költségvetésből rejtélyes módon kikerült.

Teljes adás:

További témáink:

  • Félbehagyott beruházások Újpesten
  • Az SZFE-blokád újabb fejleményei
  • Lackner: Kránitz Krisztián kokainozott

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!