2020. november 27.,
péntek, Virgil napja

Budapesti srácok: Karácsony kegyelem "kettesalát" kapott a Fidesz-KDNP-től

Hír TV

2020. október 23., péntek 20:31

A Budapesti srácok eheti adásában szó volt többek között a Csömöri úti felüljáró felújításáról valamint az áramvonalas DK-ról és a sötétben tapogatózó párttársakról.

A Csömöri úti felüljáró, az egyik legforgalmasabb gerincútvonal Budapest XIV. és XV. kerülete között. Autók azonban nem járnak rajta, a híd ugyanis balesetveszélyes és március óta le van zárva. Az eredeti tervek szerint decemberre kellett volna a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatnak elkészülnie a felújításával, a munkálatok azonban még el sem kezdődtek. Kiderült, hogy a felüljáró a vártnál sokkal rosszabb műszaki állapotban van, így legalább egy évet csúszik a rekonstrukció. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője szerint tarthatatlan, hogy ez a forgalmas útvonal évekig le lesz zárva.

Nem ez az egyetlen olyan intézkedése azonban Karácsony Gergelynek, amely megnehezíti az autósok életét. A Nagykörúton és az Üllői úton létrehozott kerékpársávokat már a főpolgármester egyik szövetségese, a DK is bírálja.

"Azért, hogy a főpolgármester úr ne szegje kedvét a munkának és a következő négy évben még próbáljon meg valóban Budapestért dolgozni, ezért mi megajánlunk neki egy kettes alát."

Így értékelte Karácsony Gergely első éves ténykedését a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint beszédes, hogy már a DK is szembefordult a főpolgármesterrel.

"Szaniszló Sándor nyilatkozatából azt látom, hogy elismerte, hogy igazunk van hónapok óta, és most már ezt az álláspontot osztják is. Én nagyon bízom benne, hogy minden józan ember megpróbál hatni a főpolgármesterre, hogy tegye meg, hogy valóban érdemi lépéseket és érdemi terveket dolgozzon ki Budapesten, és nem ad hoc döntéseket hozunk, amivel megkeserítjük több ezer családnak az életét minden nap."

Mondta Láng Zsolt, majd hozzátette: így nem lehet zöldebbé tenni a várost, a hasraütésszerű megoldások pedig nem szolgálják a budapestiek érdekeit.

Teljes adás:

Hír TV