2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Karácsony kegyelem "kettesalát" kapott a Fidesz-KDNP-től

A Budapesti srácok eheti adásában szó volt többek között a Csömöri úti felüljáró felújításáról valamint az áramvonalas DK-ról és a sötétben tapogatózó párttársakról.

  •  Budapesti srácok: Karácsony kegyelem

A Csömöri úti felüljáró, az egyik legforgalmasabb gerincútvonal Budapest XIV. és XV. kerülete között. Autók azonban nem járnak rajta, a híd ugyanis balesetveszélyes és március óta le van zárva. Az eredeti tervek szerint decemberre kellett volna a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatnak elkészülnie a felújításával, a munkálatok azonban még el sem kezdődtek. Kiderült, hogy a felüljáró a vártnál sokkal rosszabb műszaki állapotban van, így legalább egy évet csúszik a rekonstrukció. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője szerint tarthatatlan, hogy ez a forgalmas útvonal évekig le lesz zárva.

Nem ez az egyetlen olyan intézkedése azonban Karácsony Gergelynek, amely megnehezíti az autósok életét. A Nagykörúton és az Üllői úton létrehozott kerékpársávokat már a főpolgármester egyik szövetségese, a DK is bírálja.

"Azért, hogy a főpolgármester úr ne szegje kedvét a munkának és a következő négy évben még próbáljon meg valóban Budapestért dolgozni, ezért mi megajánlunk neki egy kettes alát."

Így értékelte Karácsony Gergely első éves ténykedését a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint beszédes, hogy már a DK is szembefordult a főpolgármesterrel.

"Szaniszló Sándor nyilatkozatából azt látom, hogy elismerte, hogy igazunk van hónapok óta, és most már ezt az álláspontot osztják is. Én nagyon bízom benne, hogy minden józan ember megpróbál hatni a főpolgármesterre, hogy tegye meg, hogy valóban érdemi lépéseket és érdemi terveket dolgozzon ki Budapesten, és nem ad hoc döntéseket hozunk, amivel megkeserítjük több ezer családnak az életét minden nap."

Mondta Láng Zsolt, majd hozzátette: így nem lehet zöldebbé tenni a várost, a hasraütésszerű megoldások pedig nem szolgálják a budapestiek érdekeit.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!