2021. január 26.,
kedd, Vanda, Paula napja

Budapesti srácok: Csak a megszorításokban hisznek a baloldali kerületvezetők

2020. december 4., péntek 20:25

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere felhatalmazást a járvánnyal kapcsolatos döntések azonnali meghozatalára kapott, ő azonban a rendkívüli hogrendet arra kívánta felhasználni, hogy súlyos sarcot zúdítson a IX. kerületi lakosok nyakába – hívta fel rá a figyelmet Budapesti srácok című műsorunkban Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. Mint az pedig adásunkból kiderül, a kormány jövőre több pénzt különít el az önkormányzatok számára, így semmi sem indokolja a drasztikus adóemeléseket.

BLM, Black Lives Matter – szobrot faragnak az amerikai feketejogi aktivistáknak Ferencvárosban. Baranyi Krisztina polgármester az erőszakos szélsőbaloldalos BLM-nek akar szobrot állítani.

A Black Lives Matter egy szélősbaloldali, tudatosan, vállaltan marxista mozgalom. Célja, a képviseleten alapuló demokratikus rend és a kapitalizmuson alapuló demokratikus rend felforgatása, ezt a célt nem is titkolják

– közölte stábunkkal az Alapjogokért Központ elemzője.

A mozgalom híre hazánkba is eljutott és nem csak egy tüntetés erejéig. A főváros IX. kerületébe, a Ferenc térre egy, a Black Lives Matter mozgalomhoz köthető szobor kerülhet tavasszal.

A szoborállítás terve nem aratott oszlatlan siker a kerülteben, Baranyi Krisztina erre úgy reagált, ócska rasszisták, akik nem értik, hogy a kiállítás egy művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatják be.

Modern bolsevizmus a ferencvárosi polgármester Black Lives Matter mozgalomhoz köthető szoborterve

- jelentette ki Rákay Philip. A kommunikációs és médiaszakember azt mondta: szerinte a tervezett alkotás egy provokáció.

Látszik, hogy Baranyi Krisztina nem tétlenkedik, hiszen egy személyben a rendkívüli jogrendet kihasználva arról döntött arról, hogy

emelkedik az építmény- és a telekadó, hatszorosára nő a parkolási engedélyek összege és jelentősen drágul a területfoglalási díj is.

A kormány gyorsan reagált, hiszen megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője szerint Baranyi csak megszorításokban gondolkodik és az adóemelések pártján álló

többi baloldali kerülethez hasonlóan itt sincs meg a segítő szándék a lakosok és a vállalkozók megsegítésére.

A kormány adóstoppal kapcsolatos döntésre Ferencváros baloldali polgármestere úgy reagált,

most telt be a pohár.

Csőd, kiéheztetés, kisemmizés, a baloldali önkormányzatok így reagáltak a kormány döntésére, de a nagy felháborodásban senki sem beszél a kerületekben élő emberekről és arról, hogy az ő kasszájukat mennyivel terhelték volna meg a tervezett megszorítások, de Ferencvárosnak így is jut valami, egy Black Lives Matter-szobor a köztéren…

Teljes adás:

További témáink:

Hatszorosára növekszik az éves parkolás a IX. kerületben

Simlis buszbérlési közbeszerzés

Óbudai újlakás-adó

HírTV