2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A közterület-felügyelet munkatársai vegzálják az ingyenes Metropol terjesztőit

  • Budapesti srácok: A közterület-felügyelet munkatársai vegzálják az ingyenes Metropol terjesztőit

Nem kezdődik el az M3-as metró középső szakaszának teljes felújítása szombaton - erről tájékoztatott a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja. Hozzátették: csak a metróállomások felújítása indulhat el, az alagúté nem.

Újabb jelentős támogatást kap a budapesti járműbeszerzés – erről döntött a kormány. A határozat értelmében a kabinet 2022-ig összesen több mint ezer darab új metró, villamos, busz és troli beszerzéséhez és forgalomba állításához járul hozzá a budapesti tömegközlekedésben.

Több mint másfél milliárd forintnyi támogatást kap az Országos Kardiológiai Intézet – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta: a korábbi, egymilliárd forintos fejlesztés után az újabb támogatást ezúttal új gépek, többek között CT és MR berendezések vásárlására fordíthatja az intézet.

A sajtószabadság fontosságát hangsúlyozta a főpolgármester egy felvételen március 15-e alkalmából. A nemrég megjelent önkormányzati rendelet szerint azonban csak akkor lehet a főváros utcáin sajtóterméket terjeszteni, ha abból négy oldalt ingyen átadnak a fővárosnak. Ráadásul a városvezetés kívánt dönteni arról is, hogy milyen tartalom kerül ezekre az oldalakra. Ez a módosítás a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti.

A Metropol olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyen az látható, ahogy a közterület-felügyelet munkatársai vegzálják az újság terjesztőit a budapesti aluljárók környékén. Szerettük volna megkérdezni a főpolgármestert arról, hogy ez az eljárás nem sérti-e a sajtószabadságot, de Karácsony Gergely nem akart a kérdésre reagálni.

Ómolnár Miklós azt is elmondta, hogy az ügyben már a Fővárosi Kormányhivatal is vizsgálódik, szerintük ugyanis törvénytelen a közterület-felügyelet akciója. Hozzátette: a terjesztés ellehetetlenítésére a rendészet igazgatója, Handl Tamás adott utasítást, aki Gyurcsány Ferenc egyik bizalmi embere.

A Hír TV Híradója kereste a Handl Tamás vezette Fővárosi Önkormányzati Rendészetet is az ügyben, ők azt állították: törvényesen jártak el. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője mást mond. Láng Zsolt hozzátette: nem ez az első olyan eset, amelyben jogszerűtlenül jár el a baloldali városvezetés.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!