2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Szijjártó Péter: Az emberek nemzeti érdekképviseletet akarnak

Hír TV

2019. június 2., vasárnap 22:05

Az EP-választások kapcsán a matematikáról, az ellenzék helyzetéről és az emberek valós igényeiről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Bayer show legutóbbi adásában. A politikus rögzítette: a választópolgárok bevándorlás nélküli Európai Uniót akarnak.

A politikus szerint az európai és a magyar állampolgárok olyan kontinenst és országot akarnak, amely a keresztény értékek számára megadja az elsőbbséget. Szijjártó Péter úgy látja, ezt meg nem érteni a szellemi kapacitások limitáltságára utal.

Bayer Zsolt felvetésére a miniszter elmondta, az Európai Unió huszonhét tagállama közül a magyar választók adták meg a legnagyobb felhatalmazást, az 53 százalékos eredményhez közeli siker sem született a kontinensen. A második helyen a lengyelek végeztek. Utóbbi kapcsán Szijjártó Péter elmondta, Magyarországon kívül ez az az állam, amelyet az Európai Bizottság a leginkább támadott az elmúlt időszakban.

A műsorban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét fejezte ki minden áldozat családjának, amely érintett a dunai turistahajó-tragédiában, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

A tragédia kapcsán a miniszter felidézte a veronai buszbalesetet, emlékeztetve a helyi hatóságok példamutató segítségére. Szijjártó Péter elmondta, a magyar katasztrófavédelem, tűzoltóság és a rendőrség is hasonló színvonalon jár el az ügyben.

Teljes adás:

 

Hír TV