2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bayer show

Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

A városvezetés arra akar felhatalmazást kapni kiskorúak bevonásával, hogy megszegje azt a megállapodást, amit saját maga kötött - így reagált Tarlós István korábbi főpolgármester, Karácsony Gergely online lakógyűlésére a Bayer show-ban. Tarlós István azt is tisztázta, hogy milyen anyagi helyzetben adta át a város vezetését.

  • Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

Tarlós István korábbi főpolgármester tisztázta, hogy pontosan mekkora anyagi forrást hagyott 2019-ban Karácsony Gergely által vezetett főváros kasszájában.

Mi biztosan ott hagytunk 160 milliárdnyi értékpapírt, ami azonnal mobilizálható volt, és 40 milliárdnyi készpénzt, ez összesen 200 milliárd. Ehhez nyugodtan hozzá lehet számítani, amit mi Bagdy Gábor pénzügyi helyettesemmel nem szoktunk hozzászámítani, de hozzá lehet, sőt kell, az önkormányzati intézmények megtakarításait. Ez további 7 milliárd forint, ez 207 milliárd

- ismertette a volt városvezető.

Hozzátette, 

A pénzügyminiszter által mondott 214 milliárd nagyságrendileg rendben van, én pedig egész számokat tudok mondani, tehát ez a 207-214 milliárd bizonyosan ott volt. Furcsa a mai világban, hogy össze-vissza beszélnek, írnak, csúsztatnak pedig csak elő kellene venni a papírokat, a 2019-es év végi adatokat (...) további komoly csúsztatás az, ahogy a szolidaritási adóról beszélnek (...) a 444 és a 24.hu a végtelenségig küszködik és amikor már minden iskolás gyerek, sőt az óvodások is tudják, hogy mi lehet az igazság, ők azért még egyszer-kétszer leírják, hogy mi a hülyeség... 

A korábbi főpolgármester továbbá azt is elmondta, hogy kétmillió embernek lakógyűlést tartani, számára egy értelmezhetetlen dolog.

A városvezetés aláírta bizony azt, hogy ugyanúgy, ahogy az én időmben volt, és ahogy nekem ígérte a miniszterelnök úr, a hatmilliárdos támogatás akkor járt volna posztfesztál, ha 18 hónapon belül - ami most már rég elmúlt - a teljes forgalomnak visszaadom a Lánchidat. Tehát most én nem kapnám meg ezt a hatmilliárdos támogatást

- mutatott rá.

Tarlós István szerint a városvezetés arra akar felhatalmazást kapni kiskorúak bevonásával, hogy megszegje azt a megállapodást, amit saját maga kötött.

Teljes adás: 

További epizódok

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Komoly beavatkozás történik Brüsszelből a magyar döntéshozatalba, el akarják venni az életünket és a hazánkat. 2023. november 26.
Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette: a vendégmunkások csak a munkavégzés idejéig lehetnek itt, ez hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez. 2023. november 19.
Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Az a fajta erőtér, amelyet olajdollárnak hívnak, az az arab világnak a gazdasági erőtere. Amit látni lehet, az nem egy vízió, nem egy összeesküvés-elmélet, hanem egy évtizedekkel ezelőtt racionálisan végiggondolt élettér-keresés - hívta fel rá a figyelmet Földi László titkosszolgálati szakártő a Bayer show-ban. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!