2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Bayer show

Schmidt Mária: El vagyunk bizonytalanodva, a provokációk pedig sarokba szorítanak minket

  • Schmidt Mária: El vagyunk bizonytalanodva, a provokációk pedig sarokba szorítanak minket

Körübelül két héttel ez előtt egy csecsen iszlamista levágta egy francia tanár fejét. Bayer Zsolt akkori Magyar Nemzeten megjelent publicisztikájában azt fejtegette, talán legközelebb egy pakisztáni fogja levágni valaki fejét vagy egy nigériai fog a tömegbe hajtani egy kamionnal vagy egy tucat afgán erőszakol meg egy kislányt valahol az éjszakában és talán megint nem lesz semmi következménye.

Ezen a héten egy 21 éves tunéziai ment Nizzában a Notre-Dame székesegyházba és egy ott imádkozónak levágta a fejét és két további embert is meggyilkolt. Ez a tunéziai fiatal körül-belül egy hónapja érkezett menekültként Olaszország partjaihoz, Lampedusához.

Bayer Zsolt szerint minden egyes menekülthajón minimum egy ilyen ember ül.

Nizza polgármestere azt nyilatkozta, ez nem mehet így tovább és eljött az ideje, hogy megtisztítsuk Európát az iszlám fasizmustól és elfelejtsük a békeidőkben született törvényeket.

„Nagyon furcsa helyzet van Franciaországban és érzem Macron tanácstalanságát és azt az iszonyatos felismerést, amit muszáj, hogy mindannyian levonjunk ebből. Mert ez azért megy már egy lépéssel tovább, mint mondjuk a tanárnak a lefejezése - ami szintén egészen elképesztő volt - mert itt már indok sincs. Ez egy olyan provokáció, ami semmi másról nem szól, mint arról, hogy azt csinálunk veletek, amit akarunk és úgysem tudtok mit válaszolni rá. (…) Ide jutott az a káros és elbizonytalanodást hirdető politika, amiben Nyugat-Európa most már hosszú idő óta van”

- mondta a Terror Háza Múzeum főigazgatója, történész, Schmidt Mária.  

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!