2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

2021. május 9., vasárnap 21:50

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Kik, miért és hogyan cserélik le a kultúrát? Mit jelent a progresszív nyomulás? Mit felejtett el a baloldali gondolkodás?

A műsor második felében Schiffer András ügyvéddel, volt országgyűlési képviselővel többek között ezekről beszélgetett Bayer Zsolt műsorvezető, Bayer show című műsorunkban.

„Itt már régen nem arról van szó, hogy emancipatórikus törekvéseket karolnának fel azok, akik begyújtották a rakétát például itt tavaly a BLM kapcsán. Én ezt úgy szoktam nevezni, hogy ez gyakorlatilag a rendszerkritikának a progresszív elcsatornázása, amit látunk. Tehát az indulatok nem a cégek ellen csatornázódnak be. (…) Kreálnak olyan témákat, olyan műanyag identitásokat, amivel gyakorlatilag meg lehet fojtani az ellenállást. (…)”

- fogalmazott Schiffer András, az új identitáspolitikák kapcsán.

„Én azt látom az utóbbi tíz évben, hogy a baloldali gondolkodás azt felejti el, – ebbe a hibába én is párszor beleestem az elmúlt két évtizedben, – hogy mindaz, ami a XIX. század végén, mint munkásmozgalom megszerveződött – nem csak Magyarországon, Nyugat-Európában is – az nagyon szorosan a társadalmi szövedékből jött létre.”

- tette hozzá Schiffer András, volt országgyűlési képviselő.

„Ha azokat a toposzokat használjuk a nyilvánosságban, amik egyébként elfogadhatóvá teszik a rasszista indulatot, akkor tényleg el fog szabadulni a pokol és minden irányból el fog szabadulni a pokol.”

- jegyezte meg Schiffer András ügyvéd.

Teljes adás:

HírTV