2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Novák Katalin: Dolgozunk a családalapítás megfelelő feltételeinek megteremtésén

Hír TV

2020. május 17., vasárnap 21:55

Novák Katalin, család- és ifjúságért felelős államtitkár és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei a Bayer showban.

„Itt van ez a koronavírus-járvány és életek forognak kockán. A védekezésnek az a kockázata, az a tétje, hogy vajon emberek megmenekülnek, túlélik, avagy áldozataivá válnak ennek a koronavírus-járványnak. Erről szóltak az elmúlt hónapjaink és számomra megdöbbentő, amikor ebben a védekezésben, ebben a helyzetben, bárki azzal foglalkozik, hogy akkor Magyarországon milyen jogszabályokba lehetne úgy belekötni, hogy igazából ennek semmilyen jogalapja nincs.”

- hívta fel a figyelmet Novák Katalin, család- és ifjúságstratégiáért felelős államtitkár.

„Én azért látok minőségi ugrást, nem felfelé, hanem lefelé. Kicsit az az érzésem, az Európai Parlamentben zajló eseményeket látva, mintha egy tébolydában az ápoltak átvették volna az uralmat és azért ez eddig nem volt ennyire erősen jellemző. Azért eddig racionális vitának és a racionális vitában elhangzó racionális érveknek volt valami szerepe. Ez jól láthatóan, a racionális vita feltételei megszűntek. Egyrészt nem is engedik, hogy elmondjuk a véleményünket, másrészt az érveink egyáltalán nem számítanak, harmadrészt pedig olyan abszurd állításokkal nyilvánvalóan és egyértelműen, azonnal, különösebb jogi tudás nélkül cáfolható állításokkal jönnek ellenünk, amikkel szemben nagyon nehéz vitatkozni, egészen egyszerűen azért, mert annyira abszurdak.”

- tette hozzá Orbán Balázs, parlamenti és stratégiai államtitkár.

„Azért az se semmi, hogy tökéletesen félrefordítják franciára a miniszterelnök szavait és aztán abból kerekítenek egy tökéletes történetet, ami egyébként nincs, mert olyanról beszélnek, amit a miniszterelnök soha nem mondott.”

- jegyezte meg Bayer Zsolt műsorvezető.

A történet pontos és részletes felelevenítését követően, ezzel kapcsolatban a következőket hangsúlyozta Novák Katalin:

„Szerintem ez már tényleg egy olyan, nem pofátlanság, hanem vérlázító helyzet, hogy hogy fordulhat az elő, hogy egyszerűen a magyar nyelven elhangzó parlamenti felszólalásnak a fordítását teljesen kiforgatják és alapvetően mást mondanak alá. Így nehéz elvárni, hogy tájékozottak legyenek a hallgatók és a nézők.”

Majd Orbán Balázs, parlamenti és stratégiai államtitkár hozzátette:

„Szerintem ehhez azért a magyar ellenzék gyors ütemben felzárkózott.”

Majd Orbán Balázs így folytatta:

„Ez a tébolyult megközelítése a dolgoknak, a magyar parlamentben is ugyanígy zajlik. Azt remélem, hogy a tények azért előbb-utóbb átütik a falat.”

Teljes adás:

Hír TV