2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Bayer show

Menczer Tamás: Május végére elég ember lesz beoltva, hogy szabad nyarunk lehessen

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok főként belpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

A műsor második felében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára volt Bayer Zsolt vendége, Bayer show című műsorunkban.

„A magyar miniszterelnök és a magyar külügyminiszter előbb ismerte fel, hogy mi a helyzet. Már tavaly október környékén, talán szeptemberben és mi előbb jutunk hozzá az orosz vakcinához és a kínaihoz is. Aki időt nyer, életeket nyer. Életeket és munkahelyeket tudunk menteni és egyébként hozzájutunk a szabad nyarunkhoz.”

- hívta fel a figyelmet Menczer Tamás államtitkár.

„Magyarország nem Brüsszel kihelyezett hivatala, hanem mi egy ország vagyunk és nekünk vannak orvosaink, vannak szakembereink, igen jók voltak mindig a történelem során, most is azok és el tudják dönteni.”

- tette hozzá a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

„A különbség az Unió és köztünk átoltottság tekintetében nőni fog folyamatosan. Ez teszi lehetővé egyébként a teraszok nyitását és minden egyebet, amiről mások vagy álmodhatnak vagy ha meglépik, azt semmiképpen sem a vakcinák birtokában tudják megtenni.”

- jegyezte meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

„Fekete-Győr András ezt erősítette meg, hogy tulajdonképpen, az én véleményem szerint a Momentum egy ronda lila lufi. Kívül ronda, belül üres, ha kilyukasztod, akkor ez van. Tehát Fekete-Győr András ennek adta ékes bizonyítékát.”

- mondta Menczer Tamás államtitkár.

„Ha nem hisznek a magyar orvosoknak és szakembereknek a gyurcsányisták, ami önmagában óriási probléma, legalább az életnek hihetnének, ugyanis be lett oltva már 1 300 000 ember orosz és kínai vakcinával. (…) A statisztikák mutatják, hogy ugyanolyan hatékony, ha nem hatékonyabb, mint a nyugati vakcinák.”

- hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

„Az Európai Bizottság vakcinafelelőse azt mondta, hogy nyár végére lesz az Unió lakosságának 70 százaléka átoltva, tehát ők a nyár végét célozzák. Szerintem mi május végére, nyár elejére ezzel bőven készen leszünk és szabad nyarunk lehet.”

- fogalmazott Menczer Tamás államtitkár.

HírTV

További epizódok

Németh Szilárd: Hogy egy erős közösség meg tudja védeni az érdekeit, ahhoz erőt kell tudni mutatnia

Bayer Zsolt vendége Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. 2021. november 21.

Dömötör Csaba: A 2010 előtti alakulat most mást tol az előtérbe

A Bayer show vendége Dömötör Csaba parlamenti államtitkár volt. 2021. november 14.

Rákay Philip: A nyugati világ egy történelmi zsákutcában elment a falig

A kommunikációs- és médiaszakember a Bayer show-ban azt mondta: A 2022-es választások tétje Magyarországon az, hogy megmaradunk-e erős, szuverén országnak. 2021. november 07.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!