2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Kovács Zoltán: Magyarország következetesen egy nemzeti érdekérvényesítő politikát folytat

Hír TV

2019. november 10., vasárnap 22:00

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt Bayer Zsolt vendége a Bayer show-ban. Többek között Magyarország bel- és külpolitikája, az ide látogató vezetők, a kurd kérdés és a New York Times egyik magyar nyelven megjelent cikke is a műsor beszédtémáit képezték.

Bayer Zsolt egy Karácsony Gergelytől kölcsönzött, hatásos belépővel kezdte meg a mai műsort. Ezután a tőle jól megszokott módon, cikkek megbeszélése következett.

Fekete-Győr András kolozsvári beszéde is szóba került, melyben Dan Barna mellett tette le a voksát, a magyar jelölttel szemben. Emmanuel Macron francia elnök Kínában tett látogatása, valamint az ezzel kapcsolatos cikkek sem kerülhették el a műsorvezető figyelmét. Egy amerikai focicsapattal történt különös dolog és egy gyorséttermi vezérigazgató szerelmi története sem maradhatott ki a sorból.

A műsor második felében Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt Bayer Zsolt vendége. Az államtitkár kezdetben taglalta a jelentőségét annak, hogy nem rég itt járt Vlagyimir Putyin orosz és nem sokkal később Recep Tayyip Erdogan török elnök is, hogy tárgyaljon Orbán Viktor miniszterelnökkel.

„Magyarország következetesen egy nemzeti érdekérvényesítő politikát folytat. Nemcsak idehaza, nemcsak az európai fórumokon, hanem abban a nemzetközi térben, amelyben minden nyugat-európai állam az elmúlt évtizedekben és generációk folyamán folyamatosan nemzeti érdekérvényesítő politikát folytatott.”

- jegyezte meg Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

A kurdokkal kapcsolatban felmerülő különféle kérdésekre is igyekezett választ adni a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár. Ezen felül azt is megjegyezte, hogy nem a Budapestre látogató Recep Tayyip Erdogan török elnök biztonságának biztosítása, hanem a budapesti tüntetés volt a közlekedésben kialakult nehézségek okozója.

Körülbelül egy hete, a New York Times című amerikai lapban megjelent magyar cikkről és az abban szereplő agrár támogatásokkal kapcsolatban leírt vádakról is elmondta véleményét az államtitkár.

„Az egész egy penetráns bűzlő hazugság, amelynek nyilvánvalóan egyik célja a magyar ellenzék kottájának a lejátszása. A másik pedig azt gondolom, hogy átnyúlik részben európai szintű dolgokba, – az európai baloldal agendájának a segítése – de talán, ami még ennél is büdösebb, itt ugye egy olyan küzdelem előtt állunk, – tulajdonképpen globálisan is és ez akár az Egyesült Államokkal is előjöhet ez a dolog – amelyben az európai mezőgazdaság és ezen belül a legnagyobb értékkel bíró magyar jellegzetesség felszámolása is lehet a cél. Ezek a GMO-mentes, külső beavatkozástól mentes, helyi értékekre és a helyi környezeti értékek megóvására koncentráló, magyar agrár stratégia szempontjai.”

- foglalta össze Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Teljes adás:

Hír TV