2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

1920 - Az új Közép-Európa

Következik:

Vezércikk 03:00

Bayer show

Kovács Zoltán: Az Unió bürokráciája önsorsrontó és mélységesen képmutató

Orbán Viktor kiállt a magyar érdekek mellett, és megvédte az országot az olajembargó bevezetésével szemben - hangsúlyozta a a kommunikációért felelős államtitkár. Kovács Zoltán a Bayer showban elmondta: sok ország egyetért a magyar észrevételekkel.

  • Kovács Zoltán: Az Unió bürokráciája önsorsrontó és mélységesen képmutató

Orbán Viktor azt érte el, ami az országnak az érdeke.

- Magyarország érdeke, hogy kimaradjon az olajembargóból, Orbán Viktor pedig a magyarok érdekeit tartja szem előtt

- hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Bayer showban. Kovács Zoltán kiemelte: az, hogy Magyarország mentesül a szankció alól, a józan ész diadala.

- Teljesen egyértelműen elmondtuk egyébként minden szintjén az Európai Uniónak, hogy mi lehetséges és mi nem lehetséges. Az, hogy a csővezetéken érkező olaj mentesül a szankciók alól az a józanság, a józan ész diadala tulajdonképpen

- húzta alá az államtitkár.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy baloldali sajtóhíresztelésekkel ellentétben sok országban támogatják a magyar kormány döntéseit.

- Ők is elismerték, hogy azok az észrevételek, azok a fenntartások és azok a garanciakérések, amelyek Magyarországtól érkeztek, azok valóságosak. Tehát olyan szankciókat bevezetni egyébként az unió egészére, de azon belül néhány országra biztosan sokkal több kárt, ne adj’ Isten egy atombombával egyenértékű hatást eredményeznének a gazdaság, a lakosság energiabiztonsága szempontjából, azt ostobaság egyébként felvetni is, nem is beszélve a bevezetéséről, illetve a használatáról.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: egyelőre szó sincs a gázszankcióról, ezekben a kérdésekben pedig az Európai Tanács hozhat döntést.

- Amíg a tanács nem határoz ilyenről, nem ad ilyen utasítást, addig legalábbis bízzunk benne, hogy nem lesznek ilyen kezdeményezések, zárójelben jegyzem meg, hogy bár bízunk, készülhetünk a legrosszabbra, mert értelemszerűen jönni fog.

Az Unió bürokráciája önsorsrontó és mélységesen képmutató, mert máshogyan kezeli a nyugat-európai érdekeket, mint azokét, akik politikailag máshogy vélekednek - tette hozzá az államtitkár.

Teljes műsor:

További epizódok

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 2022. július 10.
Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.
Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!