2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Kósa Lajos: Megvalósult az, amit mi sosem mertünk elhinni

Hír TV

2019. október 20., vasárnap 22:00

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt Bayer Zsolt vendége a Bayer show című műsorunkban.

Trombitás Kristóf az október 13-ai választás másnapján írt egy nagyon elgondolkodtató cikket. A műsor elején abból olvasott fel egy részletet a műsorvezető Bayer Zsolt. Majd értelmezte is a cikkben elhangzó gondolatokat melyekkel ő maga is azonosulni tudott.

Megszületett a Brexit megállapodás. Nem lesz szükség a korábban megadott határidő meghosszabbítására. Ezzel kapcsolatban egy összefoglaló videót láthattunk, majd hallhattunk néhány kiegészítő elméletet.

A műsor második felének vendége Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt. A választások során kialakult helyzetet, a szavazók és a szavazatok különféle szempontok szerinti megoszlását is elemezte a Fidesz alelnöke.

„Nekem az tűnik a legjobb vezérelvnek, hogy ha azt mondom, hogy megvalósult az, amit mi sosem mertünk elhinni. Ellent mondott a józan észnek és a politikai várakozásainknak, hogy a szélsőliberálisok át fognak szavazni a nyilasokra és a nyilasok a szélsőliberálisokra. Ugye az előző 30 év nem erről szólt. Hanem arról, hogyha valaki csak félreérthető módon ejtett ki valami - egyébként teljesen közhasználatú - magyar szót, akkor az már valóságos nácizmus volt.”

- foglalta össze Kósa Lajos.

Győr és Mohács eseményeinek kapcsán pedig az újraválasztás lehetősége került szóba. Hiszen előbbiben a Borkai-ügy, míg utóbbiban Szeku József polgármester úr halála nehezítette a döntést.

Budapest jövője, Karácsony Gergely programja, ígéretei kapcsán is előkerült jó néhány hasznos észrevételt.

„Előbb-utóbb kiderül, hogy mégsem vesz Karácsony minden kórházba CT-t, bár ezt mondta. Kíváncsi vagyok, hogy Budapest hogyan fog hozzájárulni a klímaváltozás fékezéséhez.”

- emlékezett vissza a korábbi néhány évtized politika eseményire, majd folytatta gondolatait Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

Teljes adás:

Hír TV