2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Dömötör Csaba: Eljöhet a pont, amikor már nem lehet minden egyes eset részleteibe belemenni

Hír TV

2020. március 15., vasárnap 21:16

"Sok minden elválik egy ilyen időszakban, látjuk, hogy kinek mi fontos. A kormánynak most az ország védelme" - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV Bayer show című műsorában, ahol többek között a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, az ellenzék és az ellenzéki sajtó hozzáállásáról szólt a diskurzus.

Szeretnék kitérni a napi sajtótájékoztatókra, amit az operatív törzs tart. Én most zárójelbe teszem a kormánypártiságomat és az ebből következő nyilvánvaló elfogultságomat akkor is én ahányszor figyelemmel kísérem a televízióban ezeket a sajtótájékoztatókat, egyszerűen olyan érzésem van, hogy ott nem újságírók kérdezik az illetékeseket, hanem ilyen keretlegényekbe oltott ávósok gyakorlatilag kihallgatást tartanak és próbálnak ilyen autodafét teremteni ott. Neked nem szokott ilyen érzésed lenni? - kérdezte Bayer Zsolt.

Nekem a munkaköri leírásom része, hogyha kiállok sajtótájékoztatóra el kell viselnem, hogy mindenféle nyilakat kapok. Ez a politikusi lét része, de ez rendjén is van. Viszont azért felhívnám a figyelmet arra, hogy az operatív törzsben olyan emberek ülnek és olyan emberek adnak tájékoztatást, akiknek utána döntéseket kell hozniuk, ellenőrizniük kell a döntések végrehajtását. A sajtó képviselőinek is szeretném a figyelmébe ajánlani azt, hogy ezek az emberek, akik őket tájékoztatják órákig ülnek az operatív törzs ülésén, ott születnek döntések utána sokszor 1-2 órás sajtótájékoztatót tartanak majd utána kell visszamenniük az állomáshelyeikre, hogy meghozzák a döntéseket, hogy a munkatársaikkal beszéljenek, hogy tájékoztatást kapjanak arról hogyan áll a helyzet. Ezért a sajtó munkatársaitól is megértést kérünk, eljöhet az a pont, amikor már nem lehet minden egyes eset részleteibe belemenni, akár mennyire is érdekes legyen, hanem abban áll majd a felelősségünk, nekünk is, akik a tájékoztatásért felelünk és a sajtó munkatársainak is, hogy a mit kell tennünk a helyzetben típusú információkat eljuttassuk a lakosság, illetve az állampolgárok széles köréhez, különös tekintettel az idősekre

-  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

Hír TV