2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Bayer show: Most nincs idő az aljas támadásokkal foglalkozni

2020. április 5., vasárnap 21:55

Semmilyen érv, semmilyen jogi érv nincs azok mellett a hazugságok mellett, amelyekkel a nyugati liberális erők Orbán Viktor miniszterelnököt, a magyar kormányt és a Fideszt támadják a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény kapcsán. A bírálók ahelyett, hogy az emberi életek megvédése érdekében lépnének fel, egy felépített koncepció mentén zajló politikai kampányban szemenszedett hazugságokat terjesztenek a magyar kormányról – hangzott el a Bayer show-ban. Ezúttal Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt Bayer Zsolt beszélgetőpartnere. A két politikus rámutatott, a jelenlegi helyzetben minden erőforrást és koncentrációt a koronavírus elleni védekezésre kellene fordítani, ilyenkor valódi nemzeti összefogásra lenne szükség.

Bernie Sanders amerikai demokrata politikus Orbán Viktor miniszterelnököt ért bírálata, a nyugat-európai liberális pártok és az ő sajtójuk megnyilvánulásai is egyértelműen azt mutatják, hogy ismét egy szervezett hangulatkeltés folyik Magyarország ellen a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint. Kovács Zoltán kiemelte, döbbenetes a jelenlegi járványügyi helyzetben egyeseknek arra van ideje, hogy a korábban kipécézett államokat, illetve vezetőiket „froclizzák” és politikai kampányt folytassanak ellenük.

A politikus – utalva Bernie Sanders vermonti szenátor kritikájára – felhívta rá a figyelmet, jó lenne, ha mindenki a saját országa gondjaival foglalkozna, hiszen az Egyesült Államok a világ legfertőzöttebb országa.

Azt látni, hogy az amerikai elnök hősies küzdelmet folytat, hogy valamiféle védőernyőt tudjon nyújtani az amerikaiak számára. Bernie Sandersnek is az amerikai helyzettel kellene foglalkoznia, mintsem Európa valamely kicsike országával, ahol tesszük a dolgunkat

– tette hozzá.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy az Európai Néppárt 13 tagpártjának elnöke azt kéri, zárják ki a Fideszt a pártcsaládból, Deutsh Tamás elmondta, ők ezt komolyan is gondolják.

Ők, hihetetlen kreativitásról tanúbizonyságot téve huszonötödször fogalmazzák meg ugyanazt a javaslatot, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Néppártból

– mutatott rá az EP-képviselő.

Kiemelte, ebből a 13 pártból a saját országában 10 ellenzéki párt, az egyik ráadásul parlamenten kívüli ellenzéki párt, vagyis olyan pártokról van szó, amelyek a saját országukban a választók bizalmát sem tudták elnyerni és ők támadják a Fideszt, azt a pártot, amelyik az Európai Néppárt legsikeresebb és legeredményesebb pártja.

Ahelyett, hogy emberi életek megvédése érdekében lépnének fel, segítenék a saját országokban azokat a kormányon lévő erőket, a hatóságokat, a rendőrséget, az egészségügyi dolgozókat, akik megvédik az ott élő európai polgárok életét, tesznek az egészségük megőrzése érdekében, nem, ehelyett szemenszedett nettó hazugságok alapján Magyarországot, a magyar kormányt illetve a Fideszt támadják

- jelentette ki.

Deutsch Tamás hangsúlyozta,

a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény teljes mértékben megfelel a magyar alaptörvénynek, az európai jogállamiság minden írott és íratlan szabályának.

Nekik az a bajuk velünk, hogy azt feltételezik, hogy mi valami rosszra gondolunk és már ezért büntetnek minket, pontosan ilyen volt az észjárása a kommunista diktatúrának – fűzte hozzá a politikus.

Teljes adás: 

HírTV