2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Apáti Bence blogja és videóblogja

Temetni jöttem az Indexet, nem dicsérni

Tegnap kibontottam egy direkt ilyen ünnepi alkalmakra tartogatott, kiváló szlovén bort. Az alkalmat az szolgáltatta, hogy az Index szerkesztősége nagy nyilvánosság előtt dacból, dühből, és mártíromságból tömeges harakirit követett el, hogy aztán az ellenzék kedvenc újságírói elégedetten és megdicsőült arccal vegyenek részt a saját maguk tiszteletére rendezett gyászmeneten. Könnyes szemmel vonult és siratta magát tegnap este az öt(!) Pesti Srácoknyi szerkesztőség a saját temetésükön.

  • Temetni jöttem az Indexet, nem dicsérni

 

 A szertartást a Momentum szervezte. 

Az a Momentum, amelyiknek az elnöke pár éve még az Origo újságíróját fenyegette a munkahelyén. Az a Momentum, amelyiknek az egyik alapítója másfél hete az idősek szavazati jogának elvételén lamentált egy nyilvános bejegyzésében, és amelyről a világ legeslegfüggetlenobjektívabb hírportálja egy árva betűt sem volt hajlandó írni. 

Szerintük nem volt hírértéke Kádár Barnabás végtelenül antidemokratikus posztjának. 

A gyászmenetről készült egyik felvételen az is látható volt, ahogy a Momentum mellett vonult a Jobbik nevű balliberális párt is. Baloldalon-szimbolikusan- a Jobbik zászlói, a jobbon pedig a Monentum lobogói siratták a független sajtó utolsó bástyájának ledőlését. 

A képet a többi függetlenobjektiv hídfőállás közölte. Vagy a 444 vagy a HVG vagy 24.hu. 

Most lusta vagyok megnézni. 

Menetelt az Index és a Momentum mellett a Jobbik, mert a párt vezetői úgy gondolták, ez a minimum azok után, hogy ennyi szeretett és vezető hírt kaptak Indextől. 

Emlékezetes, hogy a függetlennek hazudott Index úgy támogatta a párt úgynevezett néppártosodását, hogy elhallgatta a Jobbik színeiben induló jászberényi polgármester-jelölt Adolf Hitlert és Szálasit éltető Facebook-posztjait. 

Emlékszem, még közvetlenül a megnyert választás utáni interjúban sem kérdeztek rá Budai Lórántnál, hogy mégis miért gondolta fontosnak Adolf Hitler gondolatainak másodközlését. 

Jakab ugyan néhány hónapja megkapta a fenti kérdést, de a melósozó balllib pártelnök elintézte annyival, hogy végülis Kulcsár Gergely már nem köpköd többet jobbikosként a Duna parti cipőkbe. Egy kis Adolf Hitler rajongás pedig még pont belefér a nagy néppártosodásba meg az ellenzéki összefogásba. 

Az Index szerint is. Ugyanis ennyibe hagyták a dolgot. Azóta sem zargatják ilyen kényelmetlen kérdéssel a Jobbik elnökét. 

Budai Lóránt háza előtt sem várakozik Fábián Tamás és Miklósi Gábor, hogy megkérdezzék, amit egy fideszes politikustól egészen biztosan századszorra is megkérdeznének. 

Karácsony Gergely ugyan nem ment ki a tüntetésre, de természetesen biztosította arról a követőit és a közvéleményt, hogy nincsmásik, és, hogy végtelenül szomorú az események alakulása miatt. 

Amin a legkevésbé sem lepődtünk meg, hiszen KariGeri megválasztása után vált a napnál is világossabbá, -még a laikus médiáfogyasztók számára is-hogy az Index már a látszatra sem próbál ügyelni, teljes mellszélességgel beállt az ellenzéki pártok elé/mögé. 

Október közepe óta Karácsonynak bérelt és roppant biztonságos teret biztosít az Index, olyan pofátlanul kampányol a hatalmi pozícióban lubickoló ellenzéki főpolgármester mellett, amit már nagyon kevesen nem vettek észre. 

Geri minden a Pesti úti idősek otthonára vonatkozó kérdés után, azonnal vezető hírben kapott védelmet és segítő kezet az Index újságíróitól. Mindenféle kritika nélkül, címlapon hozták le Karácsony negyven fős stábja által megírt főpolgármesteri Facebook-posztokat is. 

Volt, hogy napi hármat is. 

A vele készült interjúk is inkább voltak haveri/ baráti beszélgetések, mint kényelmetlen kérdéseket tartalmazó anyagok. 

És persze a szocik is gyászolnak, ami szintúgy érthető, mert Korózs Lajos álmentős sztorija is az Indexen érte el a legtöbb embert. 

Látom persze liberális ismerőseim felháborodott bejegyzéseit, amelyek döntően arról szólnak hogy a hatalom már megint elnémított egy minden párttól egyenlő távolságot tartó, végtelenül független újságot. 

Látom, de nem értem. 

Az Index 10 éve még valóban ilyen vagy majdnem ilyen hírportál volt. Valóban ugyanúgy osztották/fikázták mind a hatalmat, mind az ellenzéki pártok szerencsétlenkedő képviselőit. 

Szemtelenül, humorral, csipkelődve. 

Senkivel és semmivel sem törődve. 

Persze liberális, és baloldali újságírókról beszélünk, így a céltáblájuk közepén mindig is ott virítottak a hagyományos, a konzervatív értékek, és az ezeket képviselő politikusok és hírességek. Támogatták a Pride-ot, a melegházasságot, és az összes haladóprogresszív f@szságot, és tegnapi napon is egy olyan pólóban mártírkodott az egyik újságírójuk, amelyik a Vörös Hadsereg Frakciónak, a kommunista nyugatnémet terrorszervezetnek a mottóját; “Az erőszak az egyetlen válasz az erőszakra” feliratot tartalmazta, de tagadhatatlanul akkor sem maradtak csendben, ha egy MSZP-s egy buta nyilatkozattal hülyét csinált magából. 

Később is szolgai módon visszhangozták a migránssimogató, szélsőliberális propagandát. 

Földes András havonta jelentkezett a szokásos adag érzékenyítő videóival, amelyekbe mindig bele tudott csempészni egy-egy szenegáli informatikust, egy eritreai agysebészt, vagy egy kongói transznemű, emberi jogi aktivistát. A kulturális különbségekről, a brutális gyilkosságokról, a nők megerőszakolásáról, az integrációs problémákról viszont hallgatott. 

Dull Szabolcs vezetésével azonban az Index teljesen, -és nem győzöm hangsúlyozni-már a látszatra sem ügyelve átsodródott, mert a volt főszerkesztő tudatosan átnavigálta, az ellenzék szekerét tolók táborába. 

Persze nem kellett nagyon erőlködnie. 

Ha bárki veszi a fáradtságot és megnézni bármelyik indexes újságíró Facebook profilját és megvizsgálja az ott található bejegyzéseket, akkor látni fogja, hogy ezek az újságírók se nem függetlenek se nem objektívak. 

Véres és habzó szájjal átkozódó, antifa és Black Lives Matter aktivistákról, Orbán és Fidesz gyűlölő ellenzékiekről beszélünk. 

Bodolai nyilvánosságra került levele is ezt támasztja alá. 

A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke arról írt, hogy Dull az elmúlt időben számos ellenzéki, baloldali pártvezetővel egyeztetett és, hogy a leváltott főszerkesztő  szándékosan vezette jéghegynek az Index hajóját. 

Vezető baloldali politikusokkal konspirálva szerintem meglehetősen nehézkes függetlennek és objektívnak lenni vagy maradni. 

Bodolai László kiszivárgott írása minden kétséget eloszlatott azzal kapcsolatban, hogy hol is állt a hírportál, és, hogy milyen pártok mellett és mögött harcolt az utóbbi években. 

Teljesen világossá vált, hogy Magyarország legolvasottabbja lapja nem véletlenül hordozta a tenyerén Pikót, Baranyit és Karácsony Gergelyt. 

Akik polgármesterként, főpolgármesterként nyilvánvalóan hatalommal rendelkező politikusok. 

Karácsony például egyszemélyben dönthet cégek felügyelőbizottsági tagjairól, igazgatóiról, fővárosi tulajdonban lévő színházak és színházigazgatók sorsáról, de akár simán ki is rúghatja például a BKK vezérigazgatóját. 

(Meg is tette.)

Mi ez, ha nem hatalom? 

Márpedig az Index szerzői a tavaly októberi önkormányzati választásig azt hirdették, hogy lehet, hogy úgy tűnhet, hogy ellenzéki a lapjuk hangvétele, de ez csak és kizárólag azért van, mert egy hiteles újságíró elsődleges feladata a hatalom ellenőrzése. 

Végül, ha jól látom, bár eddig azt hajtogatták, hogy nincs másik Index, most mégis lesz. 

Mert azt akarják. 

Legyen. 

Csak a vanmásikIndex újságírói eztán ne állítsák magukról, hogy nem ellenzékiek, hogy nem baloldaliak, és, hogy nem liberálisok. 

Jó dolog az őszinteség. 

Hajrá Viktor! 

(Na ugye!)

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!