2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Apáti Bence blogja és videóblogja

Színtiszta propaganda

Azt mondják, hogy félnek a nem romák a romáktól. De, miért, miért félnek tőlük?” Teszi föl az adekvát kérdést Földes migránssimogató András legújabb, frissített verziója, Simor Dániel az Index legújabb propaganda-gyöngyszemében. “Ezt kérdezzék meg tőlük. Hogy miért félnek. Akinek nincs félnivalója az nem fél.”

  • Színtiszta propaganda

Ezt a csattanós választ pedig már az a gyöngyöspatai cigánylány hadarja öntudatosan, határozottan, szinte gondolkodás nélkül,  akit valószínűleg több hétig tartó casting után sikerült megtalálni, és akit szinte biztosan az egyik Soros-féle NGO készített fel hónapokon keresztül az ilyen és ehhez hasonló interjúkra. A lány tényleg ügyesen, és meglehetősen gyanúsan felkészülten nyilatkozik. Szépek a vonásai, rendezett a ruhája, ápolt, frissen mosott a haja. 

 

Ha valaki olvasóink közül járt már a Gyöngyöspatán, azon belül is a város alján elhelyezkedő cigánysoron, az pontosan tudja, hogy a kamaszlány a legkevésbé sem reprezentálja a "patai romákat". 

Sajnos. 

Bár ő lenne a tipikus Gyöngyöspatai cigány fiatal. 

Nem az. Nagyon nem az. 

Az Index érzékenyítő-videósával ellentétben én hosszú évekig visszatérő vendég voltam Patán, így van némi rálátásom Magyarország legkisebb városának problémáira. A cigány-magyar (vagy ahogy az ottani cigányok mondjak: paraszt) együttélés nehézségeire, ezért bátran kijelenthetem: nem a levegőbe beszélek, és azt is, hogy Simor Dániel és az Index egy, az igazságtól  teljesen elrugaszkodott anyaggal, valamiféle alternatív valóságnak az alternatív valóságával, és a nem pedig a gyöngyöspatai mindennapokat és az ott élő embereket bemutató videóval igyekezett érzékenyíteni, no és persze - és ez volt a legfontosabb - Orbán Viktort támadni, valamint rasszistázni.

Ismert, hogy a múlt héten megrendezett sajtótájékoztatón egyrészt doktorminiszterelnök úr, jó alaposan földbe döngölte a teljes balliberális sajtót, másrészt megosztott pár gondolatot a Gyöngyöspatai több százmilliós kártérítések ügyekkel kapcsolatban is. 

Azt mondta, szerinte az nagyon nincs rendben, hogy egy etnikailag meghatározható csoport tagjai, mindenféle munka nélkül százmilliókat vihetnek haza. 

Szerintünk sincs. 

Az Index és a teljes haladó sajtó szerint viszont mi az, hogy, nagyon is. 

Ezt és a miniszterelnök rasszizmusát, cigánygyűlöletét alátámasztandó született meg az Index ominózus videója. És még több tucat cikk, írás, helyszíni riport a többi az ellenzékért kampányoló  médiában. 

Azt meg csupán zárójelben jegyzem meg, hogy nincs annál mulatságosabb dolog, amikor az Orbánt eddig reggeltől estig cigányozó  ellenzéki polgártársaink, hirtelen, egyik napról a másikra felveszik Kuncze Gábor illatú, SZDSZ-es kabátjaikat, és emberi jogi harcosként kezdenek küzdeni a cigányok jogaiért a közösségi médiában. 

Maradjunk annyiban, hogy kurva erős kép. 

De térjünk vissza Simor Dániel "munkájára".

 

A cigány lány sok érdekes dolgot oszt meg velünk és az Index-szel. 

Ő úgy látja, hogy a "parasztok" gyerekei mindent megtehettek, nekik mindent elnéztek, ezért és csakis ezért fogják majd sokra vinni, nekik cigányoknak viszont "elbaszták" az életüket. Ez az "elbaszták" teszi a leggyanúsabbá nyilatkozónkat. Ugyanis a lány végig megfontoltan, összeszedetten nyilatkozik. Vigyáz rá, hogy ne a sztereotípiákat erősítse, hogy szimpatikus, intelligens fiatal benyomását keltse. Kerüli a szlengeket, a káromkodást. Ez az indokolatlan "elbaszta" viszont lerántja a leplet. Leleplezi Sorosék bűvésztrükkjét. 

Olyan ez az elbaszta, mint mikor a máskor szégyellősen hebegő-habogó  Karigeri egy sajtótájékoztatón azt találta(?) mondta, hogy bár őt piaci szereplők rendszeresen meg szokták fenyegetni, de az ilyen fenyegetőző alakokat úgy szokta kibaszni, mint macskát szarni. 

Hamisan, marketingszagúan csengett az a mondat is. Nem volt igaz. Kamu volt, mint a klímavészhelyzet kihirdetése, meg a biciklivel munkába járás meséje.  

Batiz András milliókból megszült mondatait mondta fel akkor Kamugeri. 

A cigánylány elbasztáját ugyan mások, de ugyanabból a célból finanszírozták.  

Olyan NGO-k, amelyek civilnek hazudják magukat, de közben Soros György pénzéből támadják a magyar kormányt. Olyan belpesti újságírókat felhasználva teszik mindezt, akik életükben nem hagyták még el a körutat. Akik szerint vidéken nincs internet. És akik olyan képet próbálnak aljas, és hazug módon festeni, mintha a mindig jól nevelten viselkedő, az illemre, és az alapvető higiéniai szabályokra kínosan ügyelő, a másodfokú egyenlet megoldóképletével, a kovalens kötésével, valamint Jókai Mórral kelő és fekvő, folyton csak a tudást szomjazó romákat az arrogánsan viselkedő, nagyképű magyar gyerek terrorizálták volna. 

Ami természetesen hazugság. A valóság egészen más. És ezt mindenki tudja, még a kócos indexes propagandista is. 

Pontosan tudja, hogy a patai soron sok portán se tusoló, se pottyantós vécé nincs,  a  gyerekeket nem neveli senki, akik ezért vadak, neveletlenek, kezelhetetlenek lesznek. 

Hogy visszaszólnak a tanároknak, hogy bántják, verik, és sokszor meglopják, kirabolják  a gyengébb, félénkebb magyar gyerekeket. 

Hogy az iskolában találkoznak először angol vécével. Tudja Simor Dániel, hogy ezek a gyerekek ezért akarnak a felső szinten levő vécébe járni. Persze, hogy tudja, hogy az ő vécéjük azért van összekenve szarral, és ezért van eldugulva. 

Hogyne tudnák az Indexnél, hogy nem az a tipikus patai roma gyerek, akik rendőr akar lenni, hiába kutattak  fel és mutattak be egy ilyen fiatalt. 

A gyöngyöspatai  soron sajnos sokkal jellemzőbb az jelenet, amit Bohár Daniék vettek fel. 

Azon videón azt látni, ahogy három fiatal cigánygyerekek, míg a velük egy helyiségben lévő anyjuk  a Hír TV-nek nyilatkozik, addig semmitől sem zavartatva kick-boxolnak egymással. Az interjú vége fele a nagytesó, még fejbe is rúgja fiatalabb testvérét. Amihez az anyjuknak egy szava sincs. 

Kolompár Leonidász, egy ejnye nélkül rúghatott rá egy félköríveset a piros bokszkesztyűt viselő testvérére, Raffaelkére. 

Az anyjuknak szeme sem rebbent, csak azt magyarázta Dániának, hogy mire fogja elkölteni a nekik megítélt kártérítést. 

Nem, nem különórákra. 

A jelek szerint ezt a családot az NGO-k elfelejtették kiképezni. 

Nem is őket mutogatja az Index. 

Pedig bizony inkább ilyenek a patai hétköznapok, nem pedig olyanok, mint amit az Index anyagában láthattunk. És ilyen a küzdősportokat kedvelő és gyakorló fiatalokkal, nem pedig választékosan fogalmazó szimpatikus, tanulni akaró lányokkal kénytelenek egy iskolába járni a magyar gyerekek... 

Ez az igazság. A többi csak mese habbal, színdarab. 

Propaganda. 

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Január elején jelent meg az a kormányrendelet, mely a tízezer fő feletti települések rezsi támogatásáról szól. Azóta pécsi kollégánk több érintett város polgármesterét, lakóit szólaltatta meg. Kapcsoltunk Baranya vármegye székhelyére Szilágyi Jenőhöz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!