2020. január 25.,
szombat, Pál napja

Nincs másik Index

Hír TV

2019. október 10., csütörtök 13:12

Ami a szerkesztőségben dolgozó szélsőségesen függetlenobjektiv sajtómunkásoknak minden bizonnyal remek hír, az országnak viszont a legkevésbé sem az.

Az Index sosem volt a jobboldali, konzervatív, nemzeti érzelmű szavazók/olvasók kedvenc hírportálja. Ami nem nagy meglepetés, hiszen amikor a Népszabiból érkező Uj Péter összetrombitálta a csapatát, saját értékrendjéhez közel álló újságírókból és bloggerekből válogatott.

Természetesen.

Fiatal, a konzervatívokon a keresztényeken, a vidékieken, az egyházon, az egyházi tanításokon, és úgy általában a bunkó, proli magyarokon, és magyarkodókon gúnyolódó társaságból állt össze az Index derékhada.

Szabadelvűek, liberálisok, balosok, anarchisták, és punkok, alkották és alkotják ma is az Index szerkesztőségét.

Mára már kicsit megöregedtek, ami egyeseknek jól áll, de többség egyre komikusabb képet fest, ahogy egykorvolt fiatalságának szlengjeit használva gonzóskodik.

Az Index persze a többi ballibsi, ellenzéki újsághoz hasonlóan, azzal a hazugsággal etette és eteti most is az olvasóikat, hogy közép közepének mértani középpontján áll.

Ahonnan soha még egy millimétert sem mozdultak el.

Ami, persze egy ordas nagy hazugság.

Vagy inkább aljas.

Aljas, mert magunkról se én, se a többi jobboldali újságíró nem állítottunk még csak hasonlót sem. Mi nyílt lapokkal játszunk, mi őszinték vagyunk az értékrendünkkel, a politikai szimpátiánkkal kapcsolatban. Mi kiraktuk a brét az asztalra. (Ahogy Huth Geri barátunk szokta mondani.)

Az Index viszont az objektív és egyetemes igazságok egyetlen letéteményeseként osztotta és osztja jelenleg is az észt.

Legutóbb még az erkölcsi Parnasszus legtetejéről azon moralizáltak finnyásan, hogy hova süllyedt - hova süllyedhet - még ez a kampány, hát micsoda dolog Wittinghoff magánéletével foglalkozni?

Most viszont elárasztották az Index címlapját a Borkairól szóló hírek.

A kispesti kokósról, Lackner Csabáról szóló beszámolók viszont eltűntek. Ahogyan Wittinghoffról sem találunk semmit.

De László Imréről sincs egy nyomorult sor sem.

(Ő az az újbudai polgármesterjelölt, akit az egyik volt alkalmazottja szexuális zaklatással és hatalmammal való visszaéléssel vádolt meg, és aki a DK színeiben indul Újpesten.)

Van viszont töménytelen mennyiségű Borkaizás, végtelen hosszúságú, alákérdezős Karigeri gigainterjú, és tegnap kiment egy sohavégetnemérős, riportnak álcázott Botka-propaganda.

Amit röviden megpróbálok összefoglalni.

Íme:

Botka soha nem hibázott, Botka egy földre szállt angyal, Botkát csak a csúnya kormánypropaganda támadja, pedig Botka olyan makulátlan, hogy hozzá képest egy ma született bárány, többszörösen visszaeső, gyermekmolesztáló sorozatgyilkos.

Épp csak le nem írták, hogy éljen Botka.

Ami egyébként azért különösen pikáns, mert Botka és városa tele van, minimum gyanús ügyekkel, az Index pedig úgy szokott érvelni, hogy a sajtó egyetlen és legfontosabb feladata a hatalom ellenőrzése. Márpedig egy 120 milliárdos költségvetéssel rendelkező város polgármestere szerény véleményem szerint rendelkezik némi hatalommal.

No, de Botka szoci, a városa meg az egyik utolsó megmaradt ellenzéki hídfőállás, úgyhogy a nincsmásikindex nem ellenőrzi, hanem babusgatja, simikézi, és gyengéden ringatja.

Kampányol neki.

Ahogyan a másik ellenzéki polgármester, Karigeri sincs ellenőrzés alá vonva. Ugyan. Miközben Borkaival néhány nappal ezelőtt hat, még egyszer mondom hat (!!) darab cikk foglalkozott, aközben a Karácsonnyal készített óriásinterjúban a mindenre is alkalmas - most éppen főpolgármester jelölt úr - úgy halmozhat, mindenféle kontroll nélkül hülyeséget hülyeségre, mintha nem lenne holnap.

A két kérdező ugyanis egyik hazugságot sem akarja se meghallani, se megcáfolni.

Úgy lépnek tovább az elhangzott baromságokon, mint ha meg sem hallották volna. Pedig Karigeri állításával szemben a harmadik kerület nem úszott az adósságban, miután Tarlós átadta, és négyes metróra vonatkozó állításai sem állták ki a valóság próbáját. Finoman szólva.

Karigerit viszont nem szorongatta meg, nem hozta egyetlen árva kérdéssel sem kényelmetlen helyzetbe a két objektív Indexes. Pedig Karácsony őszödi beszéde, bőven szolgáltathatott volna muníciót a zuglói mutyikkal és elásásokkal kapcsolatban.

De kemény kérdések helyett csak egy kellemes, vidám hangulatú, bratyizós beszélgetést olvashattunk, ahol Geri jófejkedve, - a kampánystábja tanácsára bazmegelve - anekdotázhat, vagánykodhat, és vádaskodhat.

Nincs másik Index. Csak kampány.

 

Apáti Bence