2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Miért engedték ki Havas Henriket a karanténból?

Hír TV

2019. október 1., kedd 13:28

Havas Henrik egy jó ideje csak a Jobbik által finanszírozott internetes felületeken a Jobbik által kiutalt - iparági pletykák szerint nem kis - gázsikért cserébe szokott feltűnni.

 

Ennek jó oka van.

Havas a me too botrány kellős közepén futott bele három hatalmas parasztlengőbe.

Görög Zitát az egyik Hal a tortán forgatáson fogdosta, Molnár Anikónak vibrátorral kedveskedett, Baukó Évát pedig folyamatosan zaklatta, de az ATV belső vizsgálata is azt állapította meg, hogy a kifogástalan modorú tanár úr, finoman fogalmazva sem tisztelte a női alkalmazottak testi integritását. Meg úgy általában véve semmijét.

Persze Havas meg a mások tisztelte egy mondaton belül amúgy is komoly ellentmondás.

A verbálisan és fizikailag molesztált hölgyek egyike sem volt oda Havasért, és nem akartak fizikai kontaktus létesíteni Vona Gábor személyes életrajzírójával. Amit egyébként tökéletesen megértek. Tehát teljesen törvényszerű lett volna, hogy a Magyarországon a Schillingné által kirobbantott hisztéria keretein belül Havast élve felkoncolja az ultrafeministákból, balliberális újságírókból és a me too vonatra a divat miatt felkapaszkodók népes táborából állók vérszomjas tömege.

Lett volna.

De nem lett, mert a haladó nyilvánosság nem, hogy nem halad, ha a saját almából származó kölykök egyike kerül bajba, hanem behúzza a kéziféket. (Vagy inkább rükvercbe kapcsol.)

Ilyenkor a magyar social justice warriorokat nem hozza lázba a haladás keltette menetszél. Sunyin kussolnak inkább. Amúgy is az a komfortzónájuk.

Havas ügyéről a teljes balliberális sajtó kerek egy hétig kussolt, ami mindenképpen sajtótörténeti pillanatnak számít. Számítana.

De miután Juhász Péter úgynevezett dulakodása esetében is ugyanezt a kölni ciklust alkalmazták, és egy szűk héten át önkéntes szilenciumba burkolóztak, nem beszélhetünk sajtótörténeti pillanatról. Csak papírformáról.

Pedig a “tanár úrra” tökéletesen ráillik a feminista aktivisták által lefestett elnyomó, ciszheteró férfisoviniszta jelző, de valamiért (ki érti miért?) fájóan hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Henrik elfoglalja méltó helyét a me too botrány által száműzött és tönkretett férfiak szégyenpadján.

Ami akkor valósult meg, amikor a másik nagy kedvencem Kálmán oktatásegészségügy Olga készített vele egy egészen elképesztő interjút. Havas még magához képest is extra nyeglén, flegmán mucikázva válaszolgatott, amit már a ballib éttermiség sem tudott tolerálni. Havas így nagy nehezen, végül, megbukott.

Pontosabban, ahogy azt dolgozatom elején jeleztem a Jobbik YouTube-csatornáján a Saller című ízében még szorítottak neki egy széket, ahol a 30 éve megtörtént(?) sztorijait harmincadszorra is (nem vicc) előadhatja, miközben szerény személyemet rúd-táncosozza, és tütüs balerinázza.

A hochértelmiségi.

Nincs ezzel különösebb baj, végre a helyre került, buzizza csak nyugodtan a balettművészeket, én már fel sem kapom a fejem a ballib oldal által használt kettős mércén.

(György herceget harciasan megvédik, amikor kiderül, hogy balettozni akar a kis herceg, engem viszont olyan zavartalanul buziznak továbbra is, mintha nem lenne holnap, tényleg nem para (vagy Para), ilyenek, azon csodálkoznék, ha egyszer csak megváltoznának.)

Ami sokkal inkább meglepett, hogy legutóbb elém került egy videó a Youtubon, ahol csupa ismert és történetesen méltán elismert művésznő (na jó, mínusz Falusi Mariann) között láttam röhögcsélni a nőkkel erőszakoskodó, mucikázó, buzizó mostanában pedig a jobbik kötelékrepülő bukott médiaszemélyiséget.

Ott mosakodott a tanár úr, ott mosdatták a szerecsent, a hölgykoszorú pedig pajkosan nevetgélve adta a Havas kezébe szivacsot, és gurgulázva hahotázott Henrik nőgyűlölő, a kövér embereken gúnyolódó színvonaltalan viccein.

Hogy többek között Gryllus Dorka és Kovács Patrícia, miért döntött úgy, hogy kiengedik Havast a karanténból, én nem tudom, de azt hiszem nem is különösebben érdekel.

Rosszul tették.