2020. április 10.,
péntek, Zsolt napja

Megélhetési rettegők

Hír TV

2020. február 17., hétfő 12:42

Egyes vélemények szerint Karácsony mindenre Gergely alkalmatlan. Én nem osztom ezt a nézetet. Szerintem egészen kiválóan tud például Facebookozni, félremagyarázni, látványbiciklizni, és látványpolitizálni, minden valódi intézkedés nélkül klímavészhelyzetet kihirdetni, Gyurcsány volt embereit pozíciókba ültetni, és különböző politikusokkal a főpolgármesteri irodájában elégedetten mosolyogva kezet fogni illetve a kézfogások tucatjait megörökítetni..

Ja és, majd elfelejtettem: nácizva nácit mosdatni. 

Ez utóbbi tényleg egészen figyelemre méltó teljesítmény. 

Talán mind közül a legfigyelemre méltóbb. 

Ismert, hogy Karigeri miközben a Hír tv-t vádolta meg nácimosdatással, aközben az első fokon elítélt Szabó Balázs arabverését mentegette-mondjuk  nem csak ő, hanem a 444.hu is,-ahogyan Gyöngyösi Márton zsidólistázásos politikai innovációját is, meg úgy általában a Jobbikot. 

Teljes agyrém, ami az elmúlt héten láttunk a baloldaltól, de Karigeri hírhedt zsidózós interjúja kutyaf@sza Pulai András csütörtöki előadásához képest. 

A szocialisták házi elemzője egészen hihetetlen dolgokat mondott  Plusz-mínusz című műsorunkban. 

Annyira hihetetleneket, hogy az volt az első gondolatom, hogy Pulai egy csúnya testrablás áldozata lett, és nem az elemző, hanem az elkövető, azaz valamelyik Kurucinfós szerző ül, és vitatkozik helyette a hír tv stúdiójában. 

Pulai, akarom mondani a Kurucinfós náci testrabló pontosan úgy érvelt, pontosan azokat a dolgokat mondta, amikkel annak idején Gyöngyösi és barátai és politikustársai próbálták menteni a hírhedt felszólalást. 

Azt a felszólalást, ami ellen közösen tiltakozott az összes parlamenti párt. 

Még Karigeri is. Illetve, mint azt tőle magától tudjuk, igazából csak azért ment tüncizni, mert el  “kellett”(!) mennie. 

Lett volna más dolga is, de ment, mert muszáj volt. Valószínűleg Pulai is ott volt a tüntetésen. Sok más balliberális, megélhetési rettegő baloldalival egyetemben. 

El kellett menniük Gyöngyösi ellen tüntetni, hisz akkor épp abból éltek, hogy rettegtek a náciktól. 

Ma már összefognak velük. Ezért mentegetik őket. 

Karigeri Földi-Kovács Andreánál, Pulai meg a Plusz Mínuszban. 

De nézzük mit mondott a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. 

Szerinte akkor valakik - ezek szerint például pont ő és a barátai - aljas módon, valószínűleg politikai okokból félremagyarázták, elferdítették, szövegkörnyezetéből kiragadták, manipulálták  Gyöngyösi Márton kijelentéseit.

Pulai szerint Gyöngyösi kijelentése nem arra vonatkozott, hogy származásuk alapján listázta volna az országgyűlési képviselőket, hanem csupán arról, hogy megvizsgálná a kettős állampolgársággal rendelkező képviselőket.

Abba most ne menjünk bele, hogy ez sem igaz, hiszen Gyöngyösi annak idején nem csak a zsidó származású parlamenti képviselőket listázta volna, hanem úgy általában a Magyarországon élő zsidókat. Akkor arról beszélt, hogy az itt élő zsidók szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek, és ezért kellene összeírni őket. 

Szóval Pulai a görcsös nácimosdatástól elfáradván szemenszedett, ráadásul könnyen ellenőrizhető hazugságokkal mentegette Gyöngyösit, ráadásul tényleg pontosan úgy érvelt, mint annak idején a jobbikosok. Azaz: nincs itt semmi látnivaló, Gyöngyösi csupán a képviselők kettős állampolgárságát vizsgálta volna meg, az meg csak puszta véletlen volt, hogy pont az izraeli állampolgárság, meg a zsidók jöttek arra szép szájára. 

Ami tényleg egészen döbbenetes. 

Ráadásul most már színe biztosak lehetünk abban, hogy Karácsony Gergely annak idején nem egyszerűen összezavarodott, nem csak megbotlott a nyelve, mikor Gyöngyösi zsidólistázását kezdte mentegetni, mindössze kimondta azt, hogy úgy egyébként, hogyan szoktak erről titokban, egymás között beszélgetni. 

Ők a megélhetési antifasiszták, ők a megélhetési rettegők. Ők, akik csak azért mentek Gyöngyösi ellen tüntetni, mert menniük kellett.  

Ők, akik most, hogy összefogtak a zsidókat listázókkal, már pont úgy beszélnek, mint Gyöngyösi Mártonék. 

Igen, kedves Pető Péter. 

Pont úgy.  

Valószínűleg úgy is gondolkodnak. 

Neked mikor fog leesni? 

 

 

Apáti Bence