2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Karácsony magára húzta a kispesti balhét

Hír TV

2019. október 6., vasárnap 16:10

Szeretem, mindig is szerettem Kispestet, bár látom, hogy a kerület egy helyben toporog, az utak, az utcák biztonsággal csak tankokkal, vagy hatalmas terepjárókkal járhatóak, a parkok elhanyagoltak, és elmaradtak a kis- és nagyberuházások.

Amit - mármint, hogy Kispest miért néz ki ilyen siralmasan - egy pénteken  nyilvánosságra hozott felvétel tökéletesen megmagyaráz.

Informátor: Az utóbbi évek legnagyobb botránya

Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselőről valaki-valószínűleg egy, a lehúzásokból kihagyott, sértődött  haverja - kép és hangfelvételeket készített, majd a felvételeket eljuttatta a sajtóhoz. A felvételen az látható, ahogy Lackner rutinos mozdulatokkal felcsíkoz/ felporcióz egy zacskónyi fehér port. 

Kólát, ahogyan a felvételen szereplők hívják. 

Márpedig a kóla a kokain beceneve.

A leggazdagabbak kábítószeréé. 

Woody Allen mondta egyszer, hogy ha kokaint használsz, az bizony Isten jelzése, hogy túl sok pénzed van. 

Lacknernek pedig sok pénze van. Nagyon sok.  Nem a fizetéséből gazdagodott.

Lackner egyébként Gajda Péter, Kispest jelenlegi, szoci  polgármesterének a személyes jó barátja, valamint sporttársa és - úgy tűnik - az üzelmekben is partnere. Lackner a felvételen valószínűleg a cucc miatt megeredt nyelvvel, hosszan - a hírek szerint több tíz órányi felvételen - mesél, és azt ecseteli, hogyan "kezelték" haverjaival a kerület közpénzeit. Lackner szerint nem végeztek félmunkát, finoman szólva is eredményes volt Gajdáék csapata. 

Mindenféle ingatlanmutyik, okosba megoldott bizniszek, és százmilliók csak úgy repkednek a jó hangulatú és minden részletre kiterjedő kiselőadás során. 

Állítólag a százmilliós lenyúlásokkal hencegő képviselő, Gajdára is többször hivatkozik, mint legnagyobb mesterre, aki baromi jól tolja a kerület közpénzeinek kezelését. A legjobban. Helyesebben csak majdnem a legjobban, mert ahogyan egy friss, mai felvételből kiderült,  Kránitz Krisztián, a vagyonkezelő igazgatója még nála is nagyobb spíler - vagy csak éhesebb -, hiszen Lackner állítása szerint Krinyónak tizenkét milliót, Gajdának meg csak hármat kellett leadnia. 

(Ezt a ritka nagy aránytalanságot és arcátlanságot már Gajda sem nézte jó szemmel, Kránitznak azóta visszább kellett vonulnia.)

A kép és hangfelvételek tényleg önmagukért beszélnek, Lackner és Gajda óriási pofont kaptak, de a legszebb mégis az volt, ahogyan megpróbálták kimagyarázni a kimagyarázhatatlant. 

Lackner a Facebookra kitett posztjában manipulált felvételekről hamukázik. Talán arra utalt, hogy ő eredetileg csak egy gyerekzsúron hintett porcukrot a kuglófra, de a HírTV addig vagdosta a felvételt, amíg a zsúrból kokainparti lett. Hát persze!

Gajda pedig azt bírta hazudni, hogy ő isten bizony nem ismeri fel a felvételen a jó barátját. A fénytörés, ugye. Gajda azonban nagyon egyedül maradt széles e világon. Hiszen a titokban készült videón látható Lackner kiköpött mása a kispesti kampányplakátokon vigyorgó Lacknernek. De persze a kispesti polgi játssza a síkhülyét. Most komolyan: Ezt a kommunikációs trükköt tudta kitalálni Karácsony stábja?

És akkor még Karigeri teljesen magára is húzta a balhét! Rögtön a helyszínre sietett, hű kobzosát, "Trolldait" is magával vitte. Jöttek kármenteni. 

Kár volt. Pedig azt hitték, csuklóból megoldják a problémát.

Geri ugyanis rendelkezik némi rutinnal a kerületeket szétlopó szocialista politikusokkal kapcsolatban. Gondoljunk csak Zuglóra és Karigeri őszödi beszédére, és arra, ahogy gyorsan eltakarította a helyi szocik mocskát, nehogy folt essen az ő makulátlan kampányán!

Most itt az újabb, ezúttal kispesti szennyhalom, amit az ellenzéki főpolgármester-jelöltnek fel kell lapátolnia. És ezek mellett a kerületet felszippantó, közpénzekkel mutyizó szocik mellett áll ki a tiszta kezű Karácsony, az ilyen alakoknak adna ő még öt évet. És ne legyen illúziónk, az MSZP-t simán odaengedné a budapesti közpénzekhez is. Esetleg Hagyó Miki melegíthet?

 

Apáti Bence