2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Hogyan kezelhető „Trolldai” Bence ámokfutása?

Hír TV

2019. szeptember 19., csütörtök 09:50

Tordai Bence az a politikus, akitől annyira kiráz a hideg, aki olyan magas szinten képes felidegesíteni, akit annyira képtelen vagyok elviselni, hogy amint megjelenik a tévében, vagy valamelyik hírben, vagy lényegében bárhol, azonnal elfordulok, elkapcsolok, elkattintok, elfutok, vagy fél órán keresztül egy közepes méretű, és csak az ilyen tragikus eseményekre tartogatott párnába ordítok. (Ez utóbbi a leghatásosabb.)

Esetleg belenézek valamelyik fürdőruhás realitybe, hogy felejtsek, vagy hogy pótoljam a Tordai miatt elhalálozott agysejtjeimet.

Mondanám, ha nem csak és kizárólag a Mezzot és a Spektrumot nézném.

A Hír TV-n kívül.

Úgyhogy nem mondom. Bár egy ismerősöm ismerőse lényegében esküszik rá, hogy még az ilyen típusú műsorokban is értelmesebb figurákat szoktak szerepeltetni „Trolldai” Bencénél.

Most azonban kénytelen voltam kivételt tenni és megtekinteni az ellenzék legszemtelenebb kis trolljának legutóbbi előadását. Utólag is elnézést kérek a szomszédoktól.

Benci Tarlós Istvánt szerette volna megtrollkodni, de visszanyalt az a bizonyos fagylalt. Tarlóst ugyanis nem olyan fából faragták, hogy zavarba jöjjön holmi jöttment Tordai-féle hülyegyerektől, úgyhogy nyugodtan előkapott egy megafont, komótosan odasétált a Párbeszéd politikusához, és röviden, de határozottan eligazította a Párbeszéd politikusát. Nagyjából minden fontos témával kapcsolatban irányt mutatott Bencinek. Tökösen visszatrollkodta a trollkodás szándékával érkező Tordait, aki ettől láthatóan olyan zavarba jött, hogy hirtelen csak hebegni meg habogni tudott, és bődületes hülyeségeket ismételgetni.

Felemelő, lélekmelengető látvány volt. Már-már szakrális élmény.

Tarlós amúgy kiválóan diagnosztizálta Tordai aktuális elmeállapotát: bolondnak nevezte az ellenzék humortalan udvari bolondját, amin úgy megsértődött a teljes ellenzék és az ellenzéki sajtó, hogy még mindig duzzognak.

Ami azért különösen mulatságos, mert nem is olyan régen tett közzé a Facebookon a másik hivatásos troll, Jakab Péter egy videót, amiben arra célozgat, hogy Orbán Viktor skizofrén, és amiben követeli, hogy vessék alá pszichológiai vizsgálatnak a mindenkori miniszterelnököt.

Ez amúgy a legócskább, legszutykosabb szoci suttogó propaganda, még talán Gyurcsányék idején kezdett elterjedni, és ismerve a hibbant Néró erkölcsi mélységeit, nem tudnám biztonsággal kizárni, hogy nem pont ugyanott főzték ki, ahol Kövér szavaiból sütöttek köteles beszédet.

Mindenesetre Jakab ebben is egy platformra került a szemkilövetővel.

Jakabon kívül a DK lapja, a Nyugatifény, és a Jobbik revolvermédiája a Zsurpubi is rendszeresen elmebetegezi Orbánt, de érdekes - dehogy érdekes, inkább már uncsi - módon a baromi érzékennyé vált ellenzéki pártok is csak most sipákolnak.

Apáti Bence