2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Apáti Bence blogja és videóblogja

Hitler szimpatizánsa és a ballibek

  • Hitler szimpatizánsa és a ballibek

Budai Lóránt hatalmas győzelmet aratott Jászberényben a megismételt polgármester választáson. 

Ez az információ szinte minden, a közélet iránt érdeklődő magyar emberhez eljutott. Hiszen az ellenzéki sajtó harmadik napja, euforikus állapotban ünnepeli az összellenzék legújabb győzelmét, és a győztest, Budai Lórántot. 

Azonban van egy másik fontos információ, ami a balliberális sajtót olvasó emberekhez nem juthatott el. 

Mégpedig az, hogy a Fekete Győr András és Dobrev Klára által is támogatott jobbikos politikus pár évvel ezelőtt még Hitler és Szálasi idézetekkel szórakoztatta a követőit, és rajongóit. 

Adolf Hitlertől ezt az idézetet tartotta fontosnak megosztani: 

“Ha egy nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet."

Szálasi Ferenctől pedig ezt: 

"A belső ellenség mindig kíméletlenebb, aljasabb, becstelenebb, könyörtelenebb, galádabb, erőszakosabb és véresebb, mint a külső. És mindezt a tulajdonságait nem nyíltan hordja, hanem burkolja vallásosságba, nacionalizmusba, felebarát-szeretetbe, hazaszeretetbe, mindenbe, csak hogy célját elérje. A külső ellenség mindig nyílt."

Szóval van itt egy politikus, aki szereti felidézni, milyen fontos gondolatai voltak Adolf Hitlernek és Szálasinak. És akit a balliberális lapok, és balliberális politikusok támogattak, akinek kampányoltak és akinek a megválasztását még most is ünnepelik. 

Napok óta. 

Annak ellenére, hogy Budai Lóránt minden jel szerint szimpatizál(t)  Adolf Hitlerrel. 

Azok az  az ellenzéki pártok, és azok az ellenzéki újságírók kampányoltak Budainak, akik évek, sőt évtizedek óta életvitelszerűen rettegnek a fasizmustól, a nácizmustól, a nacionalizmustól, akik néha már az Isten áldd meg a Magyart-tól, vagy a nemzeti lobogónk látványától is a legsötétebb vészkorszak visszatértét, és marhavagonokat vizionáltak, akik Chartázták, és Radnóti Miklós antirasszlista díjat alapítottak,  akik minden jobboldali kormány regnálása alatt komplett egzisztenciákat alapítottak arra, hogy annyira de annyira rettegnek a barna veszélytől, hogy összecsomagolt bőrönddel az ágyaik alatt várják, hogy mikor kell elmenekülniük ebből a fasiszta diktatúrából. 

És most ők, a megélhetési rettegők, a megélhetési petíciózók, a minden bokorban fasiszta szabadcsapatokat hallucinálók ünneplik Budait, aki meg nem is olyan régen még Szálasit és Hitlert ünnepelte. 

Ez is botrány, sőt, az elmúlt harminc év legnagyobb botránya, de az, hogy a kampány alatt egyetlen balliberális sajtóorgánum sem írta meg, hogy Budai Lóránt Hitler és Szálasi idézeteket osztott meg a Facebookon, minden képzelet felülmúló aljasság. 

A sajtószabadság megcsúfolása, a legocsmányabb támadás az információhoz való jog ellen. 

Bizony. Ez történt. 

Ha most bármelyik olvasóm beírja a Google keresőjébe, hogy “Budai Lóránt, Hitler, Szálasi” akkor egyetlen balliberális, függetlenobjektiv lap által irt cikket sem fog találni. 

Illetve egyetlen egy kivétel akad. Hargitai Miklós a minap, -persze csak a jászberényi választás után - a Népszavában ezeket a mondatokat bírta papírra vetni: 

 “Mint tudjuk, Budai az októberi szűk győzelmét fölényes diadalra változtatta, ami nyilván nem azt jelenti, hogy Jászberény az ultra-jobboldalra szavazott – inkább azt, hogy a „náci veszély” nevű politikaimarketing-eszköz jelenleg hatástalan. Dicsérhetnénk a választók bölcsességét is, miszerint el tudják dönteni, mi a veszélyesebb: ha a faji előítéletek és más ásatag nézetek a közösségi médiában, vagy ha egy kormánypárt mindennapi gyakorlatában és kommunikációjában köszönnek vissza. “

Szóval a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke szerint az, hogy Budai Hitlert idézte, csak egy  “náci-veszély” nevű politikaimarketing-eszköz. És a választok bölcsek voltak, hogy nem dőltek be neki. 

Tényleg elképesztő, és végtelenül cinikus. 

De mondom, Hargitai botrányos cikke az egyetlen olyan írás, ahol szerepel Hitler neve. 

A 24.hu például náci és hungarista vezetőkről kérdezte Budait. Persze szigorúan a megismételt választás után. 

Előtte természetesen Pető Péterék sem tartották fontosnak informálni az olvasóikat, Budai és Hitler szívélyes viszonyáról. 

(Mondjuk Adolf Hitlert náci vezetőnek becézni meglehetősen perverz, de ők tudják, mindenesetre várom a Mazsihisz reakcióját.)

Arról nem is beszélve, hogy a ballib sajtó két éve még címlapok tucatjaiban követelte egy jobboldali publicista, Varga Bíró Tamás távozását a közéletből. Akkor nem kussoltak, akkor nem politikaimarketing- eszközöztek. 

Furcsa? 

Ugyan. A legkevésbé sem. 

Ennek a két történetnek a tálalása/elhallgatása  mutatja meg a legtökéletesebben, hogy ezeknek a balliberális propagandistáknak igazából egy hangyányit sem számítanak a kisebbségek. Le se tolják a zsidókat, csak elő pajzsként használják őket. 

Mindössze egyetlen dolog érdekli a ballib propagandistákat. Hogy  valahogyan, - bárhogyan - eltüntessék a Fideszt és Orbán Viktort a hatalomból. 

Itthon és külföldön egyaránt az erősödő antiszemitizmusról hazudoznak, holott Netanjahu minden alkalommal, amikor hazánkba látogat, köszönetet mond Orbán Viktornak amiatt, hogy Magyarországon békében élhetnek a zsidó emberek. Magyarországon ugyanis nem dobálják be a kóser éttermek ablakát, nem üldözik el a zsidókat az otthonaikból, Magyarországon nem gyújtják fel a zsinagógákat, és Magyarországon ki lehet menni kipában is az utcára. 

Magyarországról nem menekülnek a zsidók. 

Nyugat-Európával szemben Magyarországon ez a helyzet. 

Ja, és Budai Lóránt azóta sem kért bocsánatot, csak azt ismételgeti, hogy neki “ezzel” 2019-ben nem kell foglalkoznia. 

Hát igen..

 2019-ben, amikor Gyurcsány, Fekete Győr András az Index, a HVG, és a 444 együtt kampányol egy Hitler idézeteket osztogató jobbikos náci mellett, tényleg nem szükséges ilyen apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. 

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!