2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Európa egyik őre jön

Hír TV

2019. november 5., kedd 10:08

Recep Tayyip Erdoğan november 7-én Magyarországra látogat, ami Gulyás Mártont elmondhatatlan fájdalommal tölti el, és amely mély, őszinte és elviselhetetlen fájdalmán csak az segíthet, ha az elnöki látogatás ideje alatt blokád alá vonhatja a fővárost.

Gulyás Marci egyébként nem teljesen fogalmatlan fiú, amit mi sem bizonyít jobban, hogy időről időre képes behülyíteni a komplett ellenzéket azzal, hogy ha nem koronázzák meg, és nem ismerik el szigorú ám bölcs vezetőjüknek, akkor Orbán az idők végezetéig a nyakukon marad.

Az ellenzéki pártok vezetőiről pedig köztudott, hogy Kálmán Olga szigorú tekinteténél csak Gulyás Marci felemelt kisujjától rettegnek jobban, úgyhogy Marcit ilyenkor zokszó nélkül meg is koronázzák, és stréber kisdiákként csüngenek a szavain, valamint követik tanításait-parancsait.

A főállású anarchista pedig sürög-forog, hadar, nyilatkozik, tanácsokat és ajánlásokat fogalmaz meg, közben pedig gőzerővel tarhál, hiszen Krisztus keresztjét sem ingyen őrizték, meg hát valamiből élni is kell. A NER lebontásának ígérete pedig a Klub rádió/Atv/Kötöttfogás Bermuda-háromszögben létező ellenzéki keménymagnak minden pénzt megér.

Fizetnek is Marcinak, mint az bizonyos katonatiszt.

Csakhogy Gulyás azért nem akkora koponya. Füstje ugyan kilométerekről is látszik, de aprócska, szabad szemmel szinte láthatatlan lánggal pislákol mindössze, aminek egyenes következménye, hogy az általa kitalált “Fidesz-buktató szisztéma” a gyakorlatban nem szokott működni. Így volt ez 2018-ban is, amikor a Fidesz harmadszorra szerzett kétharmados többséget.

Marci ilyenkor aztán hisztizve, látszat-önmarcangolva visszavonul az aktív politizálástól, és önkritikát gyakorolva az Aurórában - gyér érdeklődés mellett - szervezgeti nagy durcásan a honi Antifa közösséget. Ám mindig ott mocorog benne a meg nem értett zseni, aki képtelen elviselni, hogy a sok tehetségtelen nélküle próbálja megdönteni Orbán fasiszta diktatúráját.

Úgyhogy Mártonunk a pár hónapos önkéntes száműzetései után, mindig visszatér a politika színpadára.

Ez történik most is: Gulyás Marci sokadik visszatérésének lehetünk szem és fültanúi, illetve elszenvedői.

Marci tehát blokádot szervez, hisz Magyarországra látogat ez az utolsó rohadék, ez a tömeggyilkos, ez a háborúsbűnös, dzsihadista diktátor.

Ez az Erdogan.

Aki egyébként annak a Törökországnak az elnöke, amely NATO tag, és amely ország a szövetségesünk, és amely az 1 054 750 katonájával a NATO második legnagyobb hadseregével rendelkezik.

Erdogan, mint a NATO tag Törökország elnöke, és mint az európai országok katonai szövetségese, meglehetős gyakorisággal szokott ide, Európába látogatni. Legutóbb például 2018 őszén három egész napot töltött Németországban, amivel természetesen nem volt az égegyadta világon semmi baj, hiszen mindössze annyi történt, hogy szövetségesek, felelős vezetők találkoztak, és fontos dolgokról cseréltek eszmét. Azonban a háromnapos látogatás után Erdogannak volt pofája Magyarországra is elutazni, ami elfogadhatatlan, tűrhetetlen, szomorú, nyugtalanító, és kétségbeejtő. Hisz a török elnök a másfél órás repülőút alatt dzsihadista, tömeggyilkos diktátorrá változott, és ebben a minőségében markolászta Orbán Viktor kezét. Ki is akadt a jó Fluor Tomi, aki a g.cigránát című méltán híres ballada szerzőjeként vált elismert előadóvá. (Már jobban van, de újra jön Erdogan, úgyhogy Tamás biztosan megint mérges lesz.)

Hasonló átváltozások egyébként ugyanígy megfigyelhetőek Putyin úr esetében is, aki egészen addig szokott egy óriási ország elnöke lenni, -akivel minden reálpolitikusnak illik jóban lenni - amíg Macronnal, Merkellel, vagy más európai vezetőkkel találkozik, - és üzletel - de abban a pillanatban, ahogy átlépi Magyarország határát, azonnal egy Erdoganhoz hasonló zsarnokoskodó diktátorrá változik, akire mindenki köp, csak Orbán Viktor térdel le előtte.

Marci még valami homályos fejtegetésbe is bocsátkozott Kurdisztánról, ami ugye nem egy ország-Irán, Irak, Szíria és Törökország területen található - bizonyítva, hogy mindenhez is, így a Közel-Kelet, bonyolult politikai viszonyaihoz és a kurd kisebbséghez is ért.

A kurd nép viszontagságos történelmének állomásait, hogy negyven milliós lélekszámuk ellenére miért nem rendelkeznek önálló állammal és hogy miért próbálja meg az összes ország betiltani a kurd nyelvet, és letörni az önállósodási kísérleteiket, most nem kezdeném meg és kifejteni, de annyi bizonyos, hogy Törökország legnagyobb kisebbséget alkotják -16 millióan vannak - és a Kurd Munkáspártot több országban is terrorszervezetként tartják nyilván.

Törökország, amikor egy 30 kilométeres biztonsági sávot akar kialakítani országa és Szíria között, akkor nem háborús bűnt követ el, nem kegyetlenül, céltalanul és vérszomjasan gyilkolja a kurdokat, mindössze a biztonsága érdekében cselekszik. De mondom, a helyzet ennél sokkal bonyolultabb, aki szeretné jobban beleásni magát a témába, az mindenképpen olvassa el Szentesi Zöldi László kiváló írását ITT.

Erdoganba persze nem kell szerelmesnek lenni, de azt fontos szem előtt tartani, hogy épp hárommillió szír menekültet tartóztat fel, és tart el. No nem az európai politikusok két szép szeméért, hanem rengeteg euróért.

Egy olyan lőporos hordó felett őrködik, ami mellett gépfegyverek ropognak, és ami bármikor lángba boríthatja egész Európát.

Gulyás Marcit valószínűleg ez zavarja a legjobban. Hogy az a bizonyos lőporos hordó az Istennek nem akar felrobbanni és a több millió szír még mindig nem indult el Európa felé.

Marci amúgy most kapott Soros úr alapítványától, az Open Society Foundation-tól négy millió forintot. Mondtam már? Nem?

Most mondom.

Apáti Bence