2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Csoda! Karácsony nem ígérget, Gajda Péter újra lát!

2019. október 17., csütörtök 13:35

Sok izgalmas téma került napvilágra az elmúlt napokban, így a bőség zavarával küszködő ember hirtelen azt se tudja melyikbe fogjon bele. 

Karigerit kezdje el szétszedni? Aki a kampány előtt még azzal hitegette hiszékeny választóit, hogy a 14 évüket be nem töltő gyermekeik ingyenesen utazhatnak majd a BKK járatain, persze csak abban az esetben, ha a mindenre is alkalmas miniszterelnö.., pardon főpolgármester-jelöltre szavaznak? 

Most  pedig már - gondolom miután a költségvetési számokhoz nála jobban értő kollégái felvilágosították a valóságról - arról magyarázkodik, hogy hát őő..izé.. őő.. izé.. majd izé.. a ciklus végén - tehát öt (!) év múlva - esetleg a következő ciklus elején (tehát még később) térne inkább vissza a kérdésre, és akkor is csak úgy, ha a jóléti intézkedés előtt előteremti a hiányzó forrásokat. Gyengébbek kedvéért: felemeli a többi jegy árát. 

De hosszasan szólhatunk a látását és a hallását a választás után nagy hirtelen visszanyerő kispesti szoci polgármester, Gajda Péterről is. Kispest szoci vezetője hetekig a Jóistennek nem bírta felismerni a barátját, miközben az kokaint szárított, majd csíkozott fel. Most pedig már - miután megnyerte a választást, és átesett csodaszámba illő gyógyuláson - hirtelen mégis kidobná a tizenkilencedik kerület, lepcses szájú bulibáróját a pártból! 

Szóval nem szenvedünk a témahiányban. Itt van például az ATV irányítójával, a Hit Gyülekezetének alapítójával minapi készült interjú.  Németh Sándor sosem rejti véka alá politikai szimpátiáját. Állítása szerint a nemzeti erőket támogatja, mégis egy virtigli ellenzéki csatornát tart fent. Fura egy kognitív disszonancia ez, nem mondom, de kinek a pap, kinek a papné. Láttunk már olyat, amikor  valaki szavakkal támogat ugyan egy jobboldali pártot, de közben súlyos milliárdokat áldoz balliberális agitpropra. Ja, nem. Nem láttunk.  

A vezető lelkész remek ütemérzékkel épp a választás után, az ellenzék győzelmi szólamai közepette mutatott utat nyájának és a kormánynak. Szerinte hagyni kéne a francba ezt a keresztény maszlagot, mert azzal csak a baj van. Vagy lesz. 

Egészen pontosan így fogalmazott: 

Jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják.

Majd ő meg az egyházak elmagyarázzák ezt az evangélium nevű valamit. A politikus meg csak politizáljon. 

Befigyel itt persze a győri polgármester ügye is, mert ugye a nyílt vízi orgiázás nem fér össze a keresztényi értékek hangoztatásával. Ez persze igaz, csakhogy Borkai egyrészt már nem tagja a Fidesznek, másrészt a lelkész álszent keresztényekre vonatkozó megállapításaihoz hasonlókat mindennap hallhatunk a Klub Rádió ballib, ateista betelefonálóitól. 

Németh Sándor azonban nem balliberális ateista. Október 13-dika előtt még nagyon jól tudta, hogy a kormány által megvédeni óhajtott keresztény értékek amúgy igenis veszélyben kerültek. Legalábbis nekem teljesen olybá tűnik, hogy a migráció, és a politikai iszlám megjelenése miatt nyugaton a betiltás határára került a karácsony és húsvét megünneplése, és a keresztény életvitel. 

Ez a valóság, ami itt kopogtat, itt dörömböl Magyarország kapuin. 

A kereszténység védelmezése nem valami orbáni trükk, nem retorikai fogás, hanem kötelesség.  Csak most egy kicsit gyengült a Fidesz, ezért nem árt a Hitgyülinek is balanszírozni.

A vezető lelkészt biztos nem fogják elítélni a balliberális megmondóemberek az ATV képernyőjén. Szívükből szólt. De amiről biztos mélyen, szemlesütve fognak hallgatni, az a Karácsony Gergelynek küldött üzenet. A Hitgyüli vezetője azt mondta, hogy amennyiben a meleglobbi támogatása továbbra is központi szerepet fog játszani az új főpolgármester politikájában, akkor nagy ellenállásba fog ütközni. Ennek az ellenállásnak motorja lesz az általa vezetett egyház. 

Németh Sándort, a fenti mondataiért egyelőre nem támadta meg a balliberális sajtó. És ha tippelnem kéne, azt mondanám, nem is fogja. Ugyanis van az a pénz, amiért a haladó sajtómunkások képesek megbocsátani és elfelejteni még a melegeket támadó nyilatkozatokat is.

Apáti Bence

x
Rendkívüli hír