2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: Mikor számít rasszizmusnak feketének nevezni egy feketét?

Az USA-ban már-már forradalmi tettként számolnak be arról, hogyha egy filmet fekete rendező készíthet el. Ugyanakkor egy szörnyű bűntény elkövetése esetén nem olyan fontos az elkövető bőrszíne. Erről a képmutatásról mondta el legújabb vlogbejegyzésében a véleményét Apáti Bence.

  • Apáti Bence: Mikor számít rasszizmusnak feketének nevezni egy feketét?

A Magyar Nemzet főmunkatársa videóbejegyzésében arra emlékeztetett, hogy a Marvel kapitány című képregényadaptáció folytatását egy fekete bőrű nő rendezi majd. A filmes bőrszínéről és származásáról a haladó sajtó csupa nagybetűvel számolt be – hangzott el a videóban.

Apáti Bence azonban felhívta arra is a figyelmet, hogy a rasszizmus ellen a balliberális oldal úgy lép fel többek között, hogy színvakságot tettet, és a sötétebb bőrszínű közéleti szereplőket hív „segítségül”. Ugyanakkor, hogyha a politikai érdekeik úgy kívánják meg, akkor elhallgatják a zavargásokban résztvevők vagy bűnelkövetők bőrszínét.

Az amerikai sajtó legutóbb például arról felejtett el beszámolni, hogy egy ártatlan ötéves kisfiút a színes bőrű szomszédja lőtt le hidegvérrel.

Az ügy kapcsán Apáti Bence azt a sommás kérdést tette fel, hogy mikor számít rasszizmusnak feketének nevezni egy feketét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!