2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: Kussolás van

A minap, egészen pontosan szerdán, a kora reggeli órákban akadt rá a Riposzt egy szenzációsnak tűnő Facebook posztra.

  • Apáti Bence: Kussolás van

A minap, egészen pontosan szerdán, a kora reggeli órákban akadt rá a Riposzt egy szenzációsnak tűnő Facebook posztra. 

Mielőtt kifejteném, hogy miért nem szenzációs, mindössze csak “szenzációsnak tűnő” a bejegyzés, gyorsan ide is teszem: 

„Tisztelettel meg szeretném kérni a tüntető és a Színművészeti Egyetem jelen formájában való fennmaradása mellett vagy ellen küzdő »Horvaisokat«, hogy fürdőruhát vigyenek magukkal! Utána menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben. Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel! 

 

Hujber Ferenc” 

Igen-igen, Hujber Feri írta a fenti sorokat, aki nem egy könnyű ember, és az elmúlt időszakban számos botrányt is össze tudott hozni, mely a botrányok kiváltó okairól nagyon nehéz megállapítani, hogy azokban mekkora arányt képviselt a trollkodás, a kimerültség, vagy a túltolt rakenroll, de két dologra  azért tisztán emlékszem vele kapcsolatban. 

 

Egyik, hogy az elhíresült, Mokkás interjúja után nem sokkal - amely alatt az ember már őszintén elkezdett aggódni Feri mentális állapota miatt - hibátlanul megoldotta a Valami Amerika harmadik részében ráosztott feladatot. Iparági pletykák szerint végig fegyelmezetten, és professzionálisan végezte a munkáját, és bár véleményem szerint az alkotás a trilógia leggyengébb darabja, de tagadhatatlanul rengetegen nézték meg, és Hujber alakítására se lehetett egy rossz szót mondani. Sőt!

Ami inkább azt jelenti, hogy Feri amúgy rendben van, hiszen minden probléma nélkül végig tolt egy több hónapos forgatást. Tehát inkább az van, hogy szereti felkavarni az állóvizet, szereti megbotránkoztatni az embereket. 

A másik pedig, hogy a színművész magyar szinten évtizedekig  az egyik legnagyobb sztárnak számított, ami praktikusan azt jelentette, hogy ha Feri akárcsak egy laposabbat is pislogott, arról azonnal címlapok tucatjain számoltak be a lapok. 

Erre most megszületik egy olyan bejegyzése, amiben testszégyenítésről, megalázásról, hatalommal való visszaélésről számol be. Ráadásul személyes tapasztalati alapján. Ennek azért akár lehetne hírértéke is a függetlenobjektív sajtóban, hisz Hujber pont arra mutat rá, amit Upor László már több interjúban is megpróbált tiszta erőből  megcáfolni, jelesül, hogy a Színművészeti Egyetem finoman szólva sem patyolattiszta zaklatást ügyek tekintetében. Erre mit látunk, érzünk tapasztalunk? 

Azt-azt:

Csak néma csendet, és egy több napos hulla bűzét. Második napja szaglik ez a 1995-ből előhúzott hulla, de a haladó sajtómunkások úgy látszik egytől egyig elkapták a koronavírust -i smert, hogy a COVID-19 egyik kísérő tünete a szaglás elvesztése - nem éreznek semmilyen hullabűzt, és ezért nem akaródzik nekik tollat ragadni. 

Kussolás van. 

Politikailag van kussolás, hisz most a Színműt támadja a csúnya kormány, ilyen vérzivataros időkben meg az elvtársak nem írhatnak meg ehhez hasonló, a közös ügyüknek ártó cikkeket. 

Pedig Kovács Bálint, az Index kulturális “újságírója” (hehe) máskor, mindenféle névtelen forrásokra hivatkozva szokta a világba kiáltani, ha valakivel túlságosan közvetlenül beszélt a főnöke. 

Hujber egyébként később egy kommentre reagálva konkrétan leírta: szexuálisan és verbálisan is megalázták őt és osztálytársait.

Neveket és konkrét eseteket is említ, de semmi. Olyan csönd van, hogy az Index szerkesztőségében hallani lehet az utcán ciripelő tücskök hangját. 

Végül nézzük meg - emlékezzünk vissza rá - mit nyilatkozott 2019 decemberében, Papadimitriu Athina. Akkor azt mondta, hogy színésznőkként dolgozó Anna és Nóra lánya után a legkisebb gyereke, Réka is jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, akit szexuálisan zaklattak és megaláztak a felvételin. 

És azt is: “hogy lányát nagyon megviselte az eset, hazafelé az autóban is arra panaszkodott, hogy még mindig magán érzi a zaklatás nyomait, este pedig tetőtől talpig, sokáig fürdött, a viselkedése pedig zavart volt.”

A színésznő először úgy gondolta, nem hagyja annyiban, de aztán belegondolt, hogy a két idősebbik lánya rosszul jöhet ki a dologból, ezért tanácstalanná vált, főleg, miután megtudta, hogy a lányával történtek nem számítanak egyedi esetnek.

Durva? Nagyon durva. 

De a legdurvább a cselédsajtó propagandisztikus (el)hallgatása. 

 

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!