2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Apáti Bence: Karácsony Gergely busszal érkezett a kormányülésre!

2019. november 7., csütörtök 10:35

Harsogta tegnap a mindentől is független, szélsőségesen objektív, szabad sajtó.
Ami igazából nincs. Mármint szabad sajtó.
Illetve van, de még sincs.
Szóval a helyzet roppant bonyolult, mert egyrészt úgy tűnhet, hogy nincs - Magyarországon kéthetente megszűnik a sajtószabadság -, másrészt az elmúlt három hétben Karácsony minden apró rezdülését ellenzéki fotósok és riporterek hada követte, és közvetítette. Karigeri finom és európai rezdüléseiről aztán, mint a NER elleni újabb és újabb győzelmekről  be is számoltak. Közben pedig kemény kérdésekkel, durván sarokba szorították. 

- Hogy van főpolgármester úr? 

- Kemény küzdelemre számít? 

- Mit gondol, sikerül megállapodnia a kormánnyal? 

- Jól telik a napja? 

- Bírja a propaganda támadásait? 

- Nem fáradt el a biciklizésben?

- Vihetem a táskáját? 

- Lehetek a sajtósa? 

- Megsimogathatom?

Rendesen megizzasztották Ferit, akarom mondani Gerit, hisz ők nem propagandisták, nem elfogultak, csak a munkájukat végzik, természetesen és szigorúan a szakma legalapvetőbb szabályait szem előtt tartva. 

Az meg, hogy a kemény kérdések közben az arcuk néha kipirul az izgatottságtól, meg kissé berekednek, elkezd csillogni a szemük, megemelkedik a pulzusuk, a szájuk pedig önkéntelen, huncut mosolyra görbül, nem annak köszönhető, hogy Gergely iránt gyengéd érzelmeket táplálnak, hanem a novemberi csípős hideget felmelegítő és a közelgő klímakatasztrófát meg a bolygó megsemmisülését egy pillanatra elfeledtető, simogató napsugaraknak. 

Mert ők nem propagandisták. Nincsenek is. El vannak nyomva. Lapjaikat betiltották, Kövér László pedig több alkalommal is csúnyán nézett rájuk. Ami tűrhetetlen. És a vak is látja, hogy a legsötétebb vészkorszakot idézi. 

Innen már csak pár apró tyúklépés, hogy vagonokba pakolják a haladó sajtó munkatársait. Most kell szólni, most kell a nyugattól segítséget kérni, mert egyszer csak késő lesz, és akkor majd nem lesz aki szerelmes eposzokat.. elnézést-független elemzéseket - írjon Karácsony “klíma szabadságharcos” Gergely hősies buszozásairól. 

Most kell a LIBE bizottság előtt hazudozni, hazát árulni, és az ország mielőbbi demokratizálását sürgetni, különben szerelmes eposzok - bocsánat nem tudom, mi van ma velem, objektív elemzések - helyett csak propagandisták fognak propagandistáskodni, akiknek még ahhoz is van pofájuk, hogy megírják, hogy a főpolgármester úr mindenhova szolgálati kocsival és sofőrrel jár, és csak akkor pattan biciklire, csak akkor száll buszra, amikor legkevesebb tizennégy ellenzéki újságírót lát maga körül függetlenobjektivkodva legyeskedni. 

Ami lássuk be, megengedhetetlen, hiszen nyilvánvaló, hogy egy ekkora államférfitól, egy ilyen magas, és jóképű, és fess politikustól senki sem várhatja el, hogy mindenhova biciklivel és tömegközlekedve járjon. 

Annyi programja van, annyi fontos eseményen kell jelen lennie, hogy azt felsorolni is képtelenség. 

A sajtó elsődleges feladata pedig most már nem a hatalom ellenőrzése, és az igazság felderítése, hanem a főpolgármester úr segítése, hiszen a főpolgármester úr okos, igazságos, magas, kisfiús mosolya van, teli van szeretettel, nem kedveli Wass Albertet, Szent Istvántól is tartja az elvárható távolságot, és be szeretné tiltani Dörnert meg a propagandát a fővárosban. Főpolgármester úr egy igazi demokrata, akit ugyan a kormánypropaganda megpróbál hitelteleníteni és tönkretenni  az említésre sem érdemes, megbocsátható füllentéseinek nyilvánosságra hozatalával, de főpolgármester urat kutya kötelessége minden független újságírónak megvédeni  a fideszes hiénák/kutyák/patkányok támadásaitól, az embereknek pedig muszáj elmagyarázni, hogy főpolgármester úr csak egy aljas karaktergyilkosság áldozata. 

Mert ugyan való igaz, hogy főpolgármester úr megpróbál kialakítani magáról egy olyan képet, mint aki annyira aggódik a klímakatasztrófa miatt, hogy nem ül autóba, de közben sofőr szokta háztól házig szállítani a főpolgármester urat, de a főpolgármester úrról minden normálisan, és higgadtan gondolkodó demokrata pontosan tudja, hogy nem járhat mindenhova biciklivel, még a végén elfáradna, és nem maradna elég ereje a diktatúra lebontásához, különben is Riposzt, Origo, NER, meg Orbán. És Borkai. 

Na ugye. 

Egyébként is gusztustalan az a fajta újságírás, amikor főpolgármester úrról mindenféle senkiházi, a szakma legelemibb szabályaira sugárban hányó  propagandista   kideríti, és nyilvánosságra hozza az igazságot. 

Persze lehet finnyáskodni, meg arra hivatkozni, hogy nem szép dolog bicikliző főpolgármestert hazudni, miközben főpolgármester úr mindenhova kocsival jár. Lehet! 

De akkor senki se csodálkozzon, és senki se rinyáljon, ha a NER sosem fog megroppanni, és Orbán Viktor még harminc évig nem lehet leváltani. 

Apáti Bence