2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: Gyurcsány nem tud megállni

Gyurcsány Ferenc nem tud megállni, akkora lendületben van, hogy nincs az a cikk, nincs az a szövetséges politikus, nincs az a baráti újságíró, nincs az a családi jóbarát, aki hatni tudna rá, le tudná állítani, vagy csak képes lenne legalább picit lelassítani az elszabadult hajóágyúként posztoló és nyilatkozgató volt miniszterelnököt.

  • Apáti Bence: Gyurcsány nem tud megállni

Eközben Ferenc minden jel szerint úgy élvezi, hogy vele és pusztító mondataival foglalkozik az ország, mint első éves színészhallgató, miután Székely Gábor rákacsint egy vizsga közben. 

A DK elnöke amúgy is megveszik a szereplésért, ha szerepet játszhat, és ha különböző karakterek bőrébe belebújva színészkedhet. 

Talán ezért is figyeli olyan végtelen szimpátiával a színművész palánták hetek óta tartó kormány és jobboldal-ellenes performanszait. 

Posztolt is a közelmúltban egy erőset Vidnyánszkyval kapcsolatban, egy amolyan fletósat, ami miatt azóta sem győznek elhatárolódni tőle a ballib politikusok és SZFE-s tanárok. 

Feri kemény fickó, egy igazi vagány, belevaló figura, ezért őt az, hogy az ellenzéknek és az SZFE-s tiltakozóknak kellemetlen hónapokat okozott, egy egészen csöppet sem zavarja, sőt, büszke  azokra a legendássá vált mondataira, amelyekben vagyonelkobzással - szép magyar kifejezéssel élve: földönfutóvá tétellel - fenyegetett meg minden jobboldali színházi közép- és felsővezetőt. 

Illetve egyes értelmezések szerint az összes Fidesz-szavazót. 

Gyurcsányt hétfőn az ATV-ben többek között erről is faggatták. 

Ha Ferenc az Egyenes Beszéd című műsorban jár, általában a töprengő államférfi szerepét hozza. 

Nem “lószart mamázik”, nem “elkúrtukozik”, nem káromkodik recsegve, hangosan, borissza hangon, hanem töpreng. 

Néha elmereng kissé, mintha ott jutna eszébe a megfelelő szó, vagy mondat, aztán megfontoltan, mint valami idős, ám bölcs vidéki iskolai tanár, megszólal. 

Lassan beszél, úgy mint, aki mielőtt meghoz egy felelős döntést, sokáig keresi a mindenki számára még elfogadható kompromisszumot, azt amelyik az összes szereplőnek fáj ugyan egy kicsit, de mégis megoldáshoz vezet. 

A töprengő és kompromisszumokat kereső államférfi, hosszú hatásszüneteket tartva műsorvezetői kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem bánta meg földönfutós posztját, és azt is hozzátette, hogy nem érzi akkora problémának, ha egyes jobboldali emberek fenyegetve érzik magukat, hisz sorait pont annak: fenyegetésnek szánta. 

Tudja csak meg mindenki - töprengte a távolba meredve - milyen világ jön, ha ők győznek és Orbán megbukik. 

Ilyen cudar. 

A megfontolt és bölcs államférfi zakóját viselő Gyurcsány azok után, hogy arról beszélt, hogy nem bánta meg fenyegető mondatait, mégis arról kezdett töprengeni, hogy ezt a földönfutós dolgot nem szó szerint értette, inkább csak amolyan allegória volt. Arra gondolt csupán, hogy semmilyen pozícióban nem fogják alkalmazni a fideszeseket. Ő legalábbis erre fogja kérni a következő kormányt. 

Azt nem fejtette ki, hogy egy jobboldali milyen állásokat tölthet majd be; tehát, hogy mondjuk portás, pék, vagy buszsofőr lehet-e egy eljövendő Dobrev-Gyurcsány-Jakab kormány alatt. 

Ezt azért jó lenne tisztázni csak, hogy tudjuk egészen pontosan, mire számíthatunk. 

Meg azt is, hogy ha holnapután arról fog posztolni, hogy Vidnyánszky lógni fog, vagy agyon fogja lövetni, azt minek az allegóriájának szánja majd? 

De a legjobb talán az lenne mindenkinek, ha legközelebb Ferenc csak tiszta fejjel kezdené a Facebookon állapotot frissíteni, akkor, amikor nem kínozzák az isiász nevű betegség rejtélyes tünetei.

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!