2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: Balázs Péter rettenetes dologra ragadtatta magát

Apáti Bence legújabb blogbejegyzése.

  • Apáti Bence: Balázs Péter rettenetes dologra ragadtatta magát

Balázs Péter rettenetes dologra ragadtatta magát. Megszólalt az SzFE-t érintő vitában. Néhány hete nyilatkozott a Kossuth Rádiónak, aminek persze súlyos következményei lettek. Ez - mármint, hogy valaki jobbról is merészel belekotyogni az ország ügyeibe - eleve teljességgel elfogadhatatlan a baloldal és a liberálisok számára. Borzasztóan rosszul szokták viselni az ilyen (re)akciókat, meg azt, ha valaki mást gondol, mint amit ők. Ez történt most is, hiszen a Szolnoki Szigliget Színház igazgatója természetesen nem az Ascher-Máté-Upor trió mellett tette le a pengőt, hanem jobboldali konzervatív művészként csapott oda.

Többek között ezt mondta:

“Amikor sokáig kibeszéletlenül maradnak alapvető problémák, amelyek mélyén nem csupán szakmai, hanem világnézeti különbségek is vannak, sőt azok vannak igazán, akkor bizonyos közéleti parazitáknak sikerülhet durva konfliktust is generálni és most is ezt látjuk"

Ez a parazita szó verte ki a biztosítékot a szelektíven érzékenykedőknél. 

Zárójel:

 Szelektíven érzékenykedőknek azokat nevezzük akik válogatottabbnál válogatottabb kifejezésekkel szokták illetni a miniszterelnököt, a kormányzó pártot és a Fidesz 2.8 millió szavazóját, azaz cigányoznak, testszégyenítenek, dehumanizálnak, agymosottaznak, buziznak, lámpavasakat és tömeges kivégzéseket emlegetnek, gyalázkodnak, szexista szövegekkel alázzák a jobboldal női politikusait, de amint valaki a jobboldalról úgy lő vissza, hogy kissé megszalad a tolla, azonnal felháborodnak, elsápadnak, hisztirohamot és napokig tartó idegösszeomlást kapnak. 

Zárójel bezárva. 

Az álfelháborodás abban csúcsosodott ki, hogy a szolnoki közgyűlés ellenzéki tagjai nem szavaztak meg egy jelentős, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került színház számára elengedhetetlenül fontos támogatást. Amivel gyakorlatilag ellehetetlenítették a teátrum működését, veszélybe sodorták az alkalmazottak megélhetését, de elsősorban - és az a legfontosabb - a város színház kedvelőit büntették meg. 

A tettüket azzal indokolták, hogy Balázs Péter szerintük csúnyákat mondott, megbántott sok embert, de elsősorban őket. 

Balázs Péter igazgató úr és színháza ezért aztán ne is számítson egy büdös fillérre sem. 

Persze, ha a direktor úr megszakítja kórházi kezelését, bemegy a városházára és a dicsőséges nagyurak előtt térden csúszva, remegő hangon, megalázkodva bocsánatot kér, elfogadhatatlan szavaiért és azért, hogy négyévente a Fideszre szokott szavazni, valamint azt is meggyónja, hogy nem azt gondolja, amit a körúton belül szokás gondolni, akkor esetleg elgondolkoznak a mentőcsomag odaítélésén. 

Tiszta 1984…

Amit az üggyel kapcsolatban fontos még megemlítenünk, hogy Balázs Péter mondatát elemezve arra juthatunk, hogy a szolnoki közgyűlés balliberális politikusai vagy törik a magyart és nem értették ezt a viszonylag egyszerű mondatot vagy aljas módon megpróbálják félremagyarázni az igazgató szavait, aki mindössze azt állította, hogy léteznek olyan közéleti szereplők, akik parazitaként szoktak minden olyan ügyre rátelepedni, rátapadni, rácuppani, amivel hatékonyan tudják a kormányt támadni.

Ez tény. Igenis léteznek ilyen közéleti paraziták.

Ebből pedig azt következik, hogy Balázs Pétert a szolnoki ellenzék hamisan vádolja azzal, hogy mindenkit leparazitázott volna, aki a tan(ács)köztársaságot kikiáltó forradalmárokkal ért egyet. 

Végül érdemes figyelni és leszűrni a konzekvenciákat a történtekből. 

Mert szóról szóra, betűről betűre ez fog történni minden ellenzéki vezetésű városban és kerületben. 

A balliberális politikusok mindenhol ilyen brutális módon fogják szankcionálni az összes jobboldali színházi vezetőt, aki közéleti, politikai témákban meg mer majd szólalni. 

Pont úgy, ahogyan Gyurcsány Ferenc megjósolta. 

 

 

Apáti Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!