2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: A liberális galaxisban egy fehér nem tud fekete aggyal gondolkozni

  • Apáti Bence: A liberális galaxisban egy fehér nem tud fekete aggyal gondolkozni

Amanda Gorman fekete költőnőt Biden elnök beiktatásán ismerte meg a világ. A „költőfejedelemként” aposztrofált hölgy celebszimpatizánsait az előadás után fel kellett locsolni. Így Apáti Bence szerint azon sem kell majd meglepődni, hogyha a 22 éves „tehetség” rövidesen egy irodalmi Nobel-díj tulajdonosa lenne.

Azonban a fő hír Gorman-nel kapcsolatban nem is ez - hangzott el a vlogban. Ugyanis a világraszóló produkció után igény mutatkozott arra, hogy a költeményt és Gorman könyvét több nyelvre is lefordítsák. Hollandiában a választás egy 29 éves Booker-díjas szerzőre esett. Azonban az problémát okozott, hogy a műfordító fehér.

A liberális galaxisban ugyanis úgy tartják, hogy egy fehér ember nem képes fekete aggyal és szívvel gondolkozni. 

Ezután pedig felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal az országokkal, ahol nincs fekete bőrű műfordító – mutatott rá a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Betiltja Brüsszel 2035-től a hagyományos, belső égésű motorokat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!