2022. 01. 24. Hétfő Timót napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: A liberális galaxisban egy fehér nem tud fekete aggyal gondolkozni

Amanda Gorman fekete költőnőt Biden elnök beiktatásán ismerte meg a világ. A „költőfejedelemként” aposztrofált hölgy celebszimpatizánsait az előadás után fel kellett locsolni. Így Apáti Bence szerint azon sem kell majd meglepődni, hogyha a 22 éves „tehetség” rövidesen egy irodalmi Nobel-díj tulajdonosa lenne.

Azonban a fő hír Gorman-nel kapcsolatban nem is ez - hangzott el a vlogban. Ugyanis a világraszóló produkció után igény mutatkozott arra, hogy a költeményt és Gorman könyvét több nyelvre is lefordítsák. Hollandiában a választás egy 29 éves Booker-díjas szerzőre esett. Azonban az problémát okozott, hogy a műfordító fehér.

A liberális galaxisban ugyanis úgy tartják, hogy egy fehér ember nem képes fekete aggyal és szívvel gondolkozni. 

Ezután pedig felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal az országokkal, ahol nincs fekete bőrű műfordító – mutatott rá a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élet 20 négyzetméter alatt: a minigarzonok piaca

A 10-20 négyzetméter közötti ingatlanok, vagyis a minigarzonok/ minilakások különlegességük miatt mindig nagyobb figyelmet kapnak az átlagosnál. Igaz, csekély részét képezik a forgalomnak, de a Duna House szakértőinek tapasztalata alapján rengeteg lehetőség rejlik bennünk, és fajlagos költségük miatt ugyanolyan jelentős részét képezik az ingatlanpiaci volumennek, mint bármely más típusú ingatlan.

Bekezdett a lakáspiac januárban

Erősebb a kereslet mint a covid előtt, de gyengébb mint tavaly. Az ingatlan.com saját adatok alapján, közel egymillió telefonhívás alapján vetette össze az idei keresletet a 2021-es és 2020-as évkezdettel.

Rendőrkézen a rongáló

A XVIII. kerületi rendőrök tetten érték és a helyszínen elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongált egy gépkocsit a fővárosban.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!