2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Apáti Bence blogja és videóblogja

Apáti Bence: A liberális galaxisban egy fehér nem tud fekete aggyal gondolkozni

Amanda Gorman fekete költőnőt Biden elnök beiktatásán ismerte meg a világ. A „költőfejedelemként” aposztrofált hölgy celebszimpatizánsait az előadás után fel kellett locsolni. Így Apáti Bence szerint azon sem kell majd meglepődni, hogyha a 22 éves „tehetség” rövidesen egy irodalmi Nobel-díj tulajdonosa lenne.

Azonban a fő hír Gorman-nel kapcsolatban nem is ez - hangzott el a vlogban. Ugyanis a világraszóló produkció után igény mutatkozott arra, hogy a költeményt és Gorman könyvét több nyelvre is lefordítsák. Hollandiában a választás egy 29 éves Booker-díjas szerzőre esett. Azonban az problémát okozott, hogy a műfordító fehér.

A liberális galaxisban ugyanis úgy tartják, hogy egy fehér ember nem képes fekete aggyal és szívvel gondolkozni. 

Ezután pedig felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal az országokkal, ahol nincs fekete bőrű műfordító – mutatott rá a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!