2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

A Momentumnak kampányoló indexes újságírók esete a kispesti korrupcióval

Hír TV

2020. július 20., hétfő 13:06

Nem szorgoskodik úgy senki, mint a nincsmásikIndex főállású újmúlt-író ellenzéki aktivistái. 

Az a pofátlan múlthamisítás, amit Gajda Péterrel és haveri körének,- hogy is mondjam - korrupciógyanús ügyleteivel kapcsolatban művelnek, még az Indexhez képest is valami egészen új szintet képvisel. 

Történt ugyanis, hogy az októberi önkormányzati választások előtt a Hír TV bemutatta a hírhedté vált Lackner Csaba-féle videót, amin a fiatalember valószínűleg a felvételeken látható fehér porocska elszippantása miatt megeredt nyelvvel mesél arról, hogy a zsenge kora ellenére milyen kiválóan asszimilálódott a szocikhoz, és arról, hogy milyen tehetségesen tudták kirabolni a XIX. kerületet. 

Ő, Kránitz Krisztián és Gajda. 

Később, egészen pontosan október 9-én a Magyar Nemzet rábukkant arra a spanyolországi villára is, ami a kispesti vagyonkezelő nevén van, aki pedig nem más, mint a videón emlegetett Krinyó, (Kránitz Krisztián) akiről Lackner azt állította, hogy még Gajdánál is mohóbb, ha közpénzmilliók ellopásáról van szó. 

A kispesti korrupciós ügyekről szóló cikksorozatot, illetve a Hír TV anyagait,- különös tekintettek a spanyol vityillóra - mondanom sem kell, az októberi önkormányzati választásig szinte teljesen  elhallgatta a függetlenobjektiv sajtó, amin nyilván csak egy újszülött volt képes őszintén meglepődni, azonban, mint azt az írásom elején említettem, amit azóta tolnak, - elsősorban az Index - az minden képzeletet felülmúl. 

Paróczai Anikó kispesti momentumos képviselő ugyanis, hasonlóan a többi ellenzéki párthoz és a függetlenobjektiv sajtóhoz, igazi elvtárshoz illő módon, először meg/ illetve kivárta, hogy Gajda behúzza az ellenzéknek a kerületet. 

Addig szépen, csendben és fegyelmezetten befogta a száját, hisz a korrupt politikusoknál, csak a Fidesz lehet rosszabb, és csak azután kezdett vad lármázásba, és izgatott vizsgálóbizottságosdizásba, miután teljesen biztossá vált, hogy újabb négy évre szabad/ellenzéki vezetésű marad Kispest. 

Egyszeriben ő is megtalálta az októberben már a jobboldali sajtó által megtalált spanyolországi luxi vilit, amit a nincsmásik imigyen tálalt:   

“A spanyol tengerparton vett ingatlant a kispesti vagyonkezelő igazgatója”  

“A spanyolországi Playa Flamencán vásárolt egy 75 nm-es apartmant a hozzá tartozó 53 négyzetméteres kerttel Kránitz Krisztián, a kispesti önkormányzat vagyonkezelő cégének igazgatója. Az igazgató 2018 októberében vásárolta az ingatlant, a Momentum pedig megtalálta a házat és a tulajdoni lapot is, rajta "Don Krisztián Kránitz" nevével.”  

Mindezt majd négy hónappal a Magyar Nemzet cikke után. A 2020 február 3-án élesített cikket amúgy régi ismerősünk, Miklósi "nemállokfelaNélküledre" Gábor jegyezte.   

Rögzítsük még egyszer: a Magyar Nemzet október 9-én lelte meg Kránitz Krisztián szerény alkotóházát.   

Persze lehet valaki annyira naiv, hogy azt feltételezze, hogy mindez csak egy hiba, egy egyszeri botlás volt, - nyilván nem az volt - de azóta több, a témához kapcsolódó írás is megjelent az Indexen. Pont ugyanígy tálalva a tengerparti villa megtalálását. 

Legutóbb például Bíró Mariann készített egy hosszabb anyagot a kispesti bizottságról 2020 július 15-én, amiben így fogalmaz a Momentum titkos kampánytanácsadó/újságírója:   

“A Momentum képviselője a kispesti vagyonkezelőt azóta is vezető Kránitz Krisztián ügyei után való nyomozása során megtalálta Kránitz spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel.”  

A Momentum képviselője megtalálta a spanyolországi villát. 

 Hát persze, hogy ő találta meg. Ki más? Majd pont egy nemzetes firkász fogja megtalálni.  

Brilliáns. 

Tanári. 

Császári. 

Ilyen alapos valóságferdítésre sem képes akárki. 

Csak egy indexes újságíró. 

Apáti Bence