2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Tényi: Súlyos vádak érik a Szcientológia Egyházat

Hír TV

2017. október 24., kedd 13:17, frissítve: kedd 15:59

A Nemzeti Nyomozó Irodánál egyesítette a négy bűncselekmény gyanújával indult nyomozást a Szcientológia Egyház ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Tényi István volt fideszes politikus tavaly tett feljelentést kuruzslás gyanújával a vallási közösség ellen, majd Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke tett bejelentést személyes adattal való visszaélés miatt. Az adóhivatal költségvetési csalás gyanújával tett feljelentést. Tényi István szerint a legmeglepőbb a kémkedés miatt indított nyomozás, amivel a nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozhat.

„Négy bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak, egyrészt Péterfalvi Attila bejelentése után személyes adattal való visszaélés miatt, a második a kuruzslás vétség gyanúja, a harmadik az általam nem egészen értett-tudott kémkedés bűntett gyanúja, illetve a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is nyomozást folytat. A kémkedés bűntett gyanúja olyan súlyos bűncselekmény, amely okkal és joggal válthatja a titkosszolgálatok, nevezetesen az Alkotmányvédelmi Hivatal érdeklődését, és ebben az ügyben álláspontom szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának is lesz majd dolga”  nyilatkozta a volt Fidesz-politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!