2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Milliárdos költségvetési csalás ügyében nyomoznak

Hír TV

2017. november 10., péntek 14:20, frissítve: vasárnap 12:38

Két bűnszervezet színlelt foglalkoztatási és számlázási láncolatot működtetett.

Többmilliárdos vagyoni kárt okozott a költségvetésnek az a két bűnszervezet, amelyik 2011 óta színlelt foglalkoztatási és számlázási láncolatot működtetett. A szervezetek jellemzően őrző-védő cégekkel kötöttek munkaszerződéseket, a dolgozók utáni járulékokat azonban nem fizették meg. A NAV nyomozói egy összehangolt akció keretében fogták el a bűnszervezet irányítóit és tagjait.

Az ügyben nyolc embert előzetes letartóztatásba helyeztek, hét gyanúsított esetében pedig ma dönt a bíróság a lakhelyelhagyási tilalom elrendeléséről. Úgy tudjuk, az egyik szervezet egy nemzetközileg elismert vagyonvédelmi cég, amelynek vezetője Gyömrő volt polgármesterének testvére. Az ügyészség ezt az információt nem kommentálta.

A megalapozott gyanú szerint az őrzés és vagyonvédelemmel foglalkozó gazdasági társaságok által foglalkoztatott munkavállalókat papíron a bűnszervezetekhez tartozó cégekhez jelentették be. Ezután azonban a dolgozók után a járulékokat sem a tényleges foglalkoztató cég, sem a papírok szerinti munkáltató cég nem fizette be, ezen túlmenően a befogadott fiktív számlákkal pedig az adófizetési kötelezettségeiket is csökkentették, a gyanúsítottak 2,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek – ismertette Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!