2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyanyáink feredői

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

WHO: a gyerekeket módszeresen fel kell világosítani az online erőszak formáiról

A gyerekeket módszeresen fel kell világosítani az online erőszak formáiról - írta pénteki jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

  • WHO: a gyerekeket módszeresen fel kell világosítani az online erőszak formáiról

Az interneten is megjelenő szexuális kizsákmányolás, fényképekkel zsarolás és a közösségi oldalakon zajló cikizés ellen nagy sikerrel lehet felvenni a harcot a különféle módszereket (videó, játékok, poszterek, beszélgetések, szerepjátékok) elegyítő iskolai programokkal - vélekedett a WHO.

A fiataloknak kézzelfogható eszközöket kell adni a nem kívánt viselkedéseknek és a kortárscsoport nyomásgyakorlásának elhárítására. Ehhez fontos, hogy ismerjék az asszertivitást sugalló testbeszédet, a konfliktusok békés rendezését segítő stratégiákat, annak lehetőségeit, hogy miként tudják megvédeni az áldozatokat, illetve rendelkezzenek kellő empátiával és önuralommal - állt a jelentésben.

A szexuális edukáció is hozzátartozik ahhoz az eszköztárhoz, amely segít kivédeni az online támadásokat és kapcsolati erőszak egyéb formáit - tette hozzá a WHO.

A megelőző célú programok különösen akkor sikeresek, ha több héten át tartanak. Egy egyszeri esemény hatásai nem annyira tartósak. Az online zaklatásról szóló felvilágosítást célzó, eredményesnek bizonyuló programok átlagosan 22 hétig zajlottak - mutatott rá a jelentés.

A szexuális kizsákmányolás megelőzését célzó programoknak nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a közvetlen környezettől - családtagoktól vagy ismerősöktől - érkező erőszak veszélyeire - figyelmeztetett a WHO. A fiataloknak meg kell tanulniuk, hogy néz ki egy egészséges kapcsolat, és milyen kockázatokat rejt, ha intim információkat vagy fotókat osztanak meg magukról.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem 44 ezer látogatóval zárt az AGROmashEXPO

Csaknem 44 ezer látogatóval zárt az AGROmashEXPO

Csaknem 44 ezer látogatóval zárt a 41. AGROmashEXPO, amelyet idén is az AgrárgépShow-val közösen rendeztek a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo hétfőn az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!