2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia 16:50

Kék hírek

Valótlanul dokumentálta egy doktornő, hogy a kisgyermek védőoltásait beadta

Valótlanul dokumentálta egy gyerekorvos, hogy a kötelező védőoltásokat beadta, ezért őt a bíróság pénzbüntetésre ítélte. Fellebbezés folytán a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. 

A korábban az un. agárdi csecsemő éheztetők büntetőügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felelősségre vont gyermek háziorvos doktornő ellen a Budapesti X. és XVIII. kerületi Ügyészség 2017. évben emelt vádat 3 rendbeli  hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a doktornőt felmentette, de a határozat ellen az ügyész fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a 2022. március 4-én kihirdetett ítéletével a nőt bűnösnek mondta ki 3 rendbeli, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, amelyért őt 2 millió forint pénzbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta az orvosi foglalkozása gyakorlásától.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2011. évben egy fővárosi kerületben gyermek háziorvosként dolgozott. Feladata volt újszülött csecsemőknek az életkorhoz kötött kötelező védőoltása, és az oltások közokiratban történő dokumentálása. A nő egy 2011 őszén született gyermek kapcsán 2011 októbere és 2013 júliusa között többször valótlanul dokumentálta, hogy a csecsemő védőoltásait beadta. Miután a vádlottal kapcsolatot tartó apa 2014-ben meghalt, a gyermek édesanyja egy másik gyermekorvoshoz fordult, aki feltárta, hogy a kisfiú valójában nem kapta meg a kötelező védőoltásokat, amelyeket utóbb az új gyermekorvos pótolt.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a harmadfokú eljárásban a bíróság az ítéleti minősítést pontosítsa, rendelkezzen a felmerült szakértői díjról, egyebekben pedig a Fővárosi Törvényszék ítéletét hagyja helyben.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Közös gyakorlat

Közös gyakorlatot szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az E.ON Hungária Csoport Nagykanizsán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!