2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 11:00

Kék hírek

Vádemelés egy újabb büntetőfékező sofőr ellen

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves német férfi ellen, aki az M1-es autópályán büntetőfékezett.

A vádirati tényállás szerint a 47 éves német férfi 2021 áprilisában közlekedett járművével az M1-es autópályán Budapest irányába. Közlekedése közben utolérte a sértett által vezetett gépkocsit, melyben a sértett, felesége és két kisgyermekük utazott.

A sértett a sebességhatárokat betartva épp egy kamiont előzött, mikor a terhelt utolérte. A vádlott nehezményezte, hogy lassítani kell az előző sértett miatt ezért nagyon közel ment hozzá és folyamatosan villogtatott neki. Mikor a sértett befejezte a kamion előzését, és visszatért a külső sávba a terhelt – ahelyett, hogy simán továbbhaladt volna – szintén besorolt a külső sávba, és indokolatlanul fékezett a sértett előtt. A sértett fékezéssel és ellenkormányzással próbálta elkerülni az ütközést, de nem járt sikerrel, járműve elejével nekiütközött a vádlott autójának, aki ezután elhajtott a helyszínről.

A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, a sértett autójában keletkezett anyagi kár.

A terheltet az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig tartó szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Győr-Moson-Sopron Megye Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Bozótvágóval támadt a rendőrökre egy férfi - videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!