2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Kék hírek

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Redőr-főkapitányság

Úgynevezett unokázós csalásokat elkövető bűnszervezet 82 tagját fogta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

  • Unokázós bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Redőr-főkapitányság

A banda tagjai két év alatt több száz millió forintot csaltak ki idős emberektől. A nyomozók több mint 51 millió forintot és ékszereket foglalt le, így részben kártalanítani tudták a becsapottakat. A rendőrség azt kéri a szép korúaktól: ne dőljenek be a telefonos csalóknak.

Az ilyen bűnszervezetek négy szintből állnak. Legfelül az irányítók, akik közül többen jelenleg is az Egyesült Királyság területén vannak szökésben. Alattuk állnak az összekötők, majd a szervezők és a futárok, akik a piszkos munkát végzik Magyarországon.

Eleinte családtagokkal dolgoztak a bűnszervezet tagjai, azonban a sorozatos rajtaütésekkel a futárként dolgozó rokonok megfogyatkoztak, ezért a tágabb ismertségi körből toborozták az elkövetőket.

A bűnszervezet két év alatt több száz millió forintos kárt okozott idős embereknek, a rendőrség több sértettnek azonban már visszaadta az ellopott pénzt és ékszereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésére kampányt is indított már. Most is arra kérik az idős embereket: hogy ne dőljenek be az unokázós csalóknak, kérdezzenek vissza és hívják a rendőrséget!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Országos szinten testkamerákat kapnának a rendőrök

Országos szinten testkamerákat kapnának a rendőrök

Autós üldözés, életmentés, igazoltatás vagy kényes szituációk. Ezeknek az eseteknek a testkamerás rögzítése, a külföldi rendőri intézkedések része. A rendőrség már az utcákon kíséreti jelleggel teszteli az eszközöket. Ezektől azt várják, hogy a rendőrökkel szembeni jogsértő magatartások drasztikusan visszaszorulnak majd.
Gyomorforgató dolgokat tett a volt jobbikos politikus, vádat emeltek ellene

Gyomorforgató dolgokat tett a volt jobbikos politikus, vádat emeltek ellene

A Békés Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősített szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette, 6 rendbeli, részben készítéssel, részben tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 68 éves gyulai férfi ellen, aki kiskorú tanítványait molesztálta.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!