2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Napi aktuális 04:40

Kék hírek

Ügyészség: Szerencsejáték adósságot törlesztett volna a kábítószer futár

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy albán férfival szemben, aki személyautójában több mint 10 kg heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószer csomaggal bukott le a tompai határátkelőhelyen.

  • Ügyészség: Szerencsejáték adósságot törlesztett volna a kábítószer futár

A szerencsejáték adósságba keveredett albán férfi – az ügy vádlottja – a 70 ezer euro összegű tartozásának rendezése érdekében vállalta, hogy nagyobb mennyiségű, továbbértékesítésre szánt kábítószert szállít Albániából Franciaországba. A tervek szerint a célországban egy – a későbbiek folyamán részére eljuttatott - gps koordináta alapján kellett volna a kábítószert a kereskedő lánc további tagjának átadnia.

A vádlott a szállítás részleteiről 2021. november elején állapodott meg ismeretlen megbízójával, aki 20 db, egyenként több mint fél kilogrammos téglatest alakú, kábítószert tartalmazó csomagot rejtett el a vádlott által vezetett személygépkocsiban utólag kialakított rejtekhelyen. A futár a kábítószerrel teli járművel Magyarország felé haladva az e célra kapott mobiltelefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot megbízójával és jelezte számára, ha egy adott államhatárt átlépett.

2021. november 8-án délelőtt a tompai határátkelőhelyen a személyautó ellenőrzése során az alváz kipufogórendszer feletti részében elrejtve a 20x10 cm nagyságú, fóliával többszörösen körberagasztott, sötétbarna, gyantaszerű anyagot tartalmazó csomagokat megtalálták és lefoglalták. A továbbértékesítésre szánt, heroint, morfint és kodeint tartalmazó, több mint 10 kg össztömegű gyantacsomagok együttes kábítószer tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának 46-szorosát. A gyantatéglákban mért hatóanyagból az átlagos adag hozzá nem szokott fogyasztó esetében 0,5 gramm.

Az ügyészség az albán futárt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a jármű és a kábítószerek elkobzását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Megfékezték a lángokat, és jelenleg már csak hűtési munkálatokat végeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ajakon, ahol vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!