2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

Tragédia Szigetcsépen – Egy 20 éves fiú a strandszezon legújabb áldozata

Belefulladt a vízbe a szigetcsépi szabadstrandon egy húszéves fiú vasárnap délután. Az érdligeti fiatal keresésében számtalan fürdőző és búvár részt vett, végül a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat munkatársa, Tóth István találta meg holtan.

  • Tragédia Szigetcsépen – Egy 20 éves fiú a strandszezon legújabb áldozata

Vidám baráti társaság érkezett vasárnap a szigetcsépi szabadstrandra. A Ráckevei-Duna hűs vízét velük együtt rengetegen élvezték a rekkenő hőségben. A terület az önkormányzat tulajdona, de az üzemeltetés jogát a büfét is működtető vállalkozás kapta meg. A vendéglátós elmondása szerint 11 éve fogadják a vendégeket, és ennyi idő alatt ezen a strandon most történt először tragédia.

– Délután szaladt fel hozzánk pánikszerűen az áldozat barátja, hogy jelezze a 20 éves haverja elmerült a habok között és nem jött fel. Mi hívtuk ki a mentőket és a búvárokat.Hamar meg is érkezett a segítség, de a fiú még sokáig nem került elő– mondta a Borsnak a fiatal hölgy.

A fiút a búvárok nem találták, és hiába pásztázta a vizet az időközben megérkező helikoptert pilótája is. Végül a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat munkatársa, Tóth István húzta partra a fiatal holtesttét.

Engem szoktak riasztani, ha a környéken baj történik.Itt a víz nem mély, csupán 180 centiméteres. A fiatal vélhetően véletlenül fürdés vagy úszás közben félrenyelt és pánikot kapott. Ez okozhatta a tragédiát – tudatta Tóth István, aki a lebegő testet szonár segítségével találta meg. 

– A készülék lényege, hogy egy jeladó ultrahangot bocsát ki, a visszaverődő jelek alapján pedig megjelenik a kép a monitoron. Ebben az esetben egy kistermetű,alig 60 kilós fiúról volt szó, aki a fenéken feküdt, alig emelkedett ki a talajtól – magyarázta István.A szakember szerint ezt a munkát lehetetlen megszokni, pedig neki ez volt a 22. esete.

Tóth szerint a vízbefulladásos balesetek többsége a felelőtlenség eredménye, gyakran ittas emberek esnek áldozatul. A vasárnap elhunyt fiatal azonban a barátai szerint nem fogyasztott alkoholt.

Szörnyű tragédia sokkolta Pilist is: egy külvárosi ház medencéjébe fulladt bele egy két éves kislány a hétvégén. Úgy tudjuk, hogy a szülőket mindenki gondos, gyermekét szerető és féltő családnak ismerte a környéken. Amikor megtörtént a baj, azonnal segítséget hívtak és rohantak a kicsivel a helyi rendelőhöz, de a csöppség ekkor már nem élt. A kiérkező mentők még órákon át próbálták visszahozni az életbe a kicsit, azonban minden erőfeszítésük ellenére a kislány életét vesztette. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják majd az ügyet, jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik a nyomozás. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány egy másik esetről is beszámolt, ami a pilisi tragédiával egy napon történt: Balatonszárszón egy 3 éves kisfiút kellett kimenteni a kerti medencéből, aki már lefelé süllyedt a vízben. Őt még időben ki tudták menteni.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!