2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

1920 - Az új Közép-Európa

Következik:

Vezércikk 03:00

Kék hírek

„Torokfájással ébredtem” – napokkal később három végtagját amputálták az ígéretes fiatal sportolónak

Borzalmas megpróbáltatásokon ment át a fiatal férfi, de soha nem hagyott fel a reménnyel.

  • „Torokfájással ébredtem” – napokkal később három végtagját amputálták az ígéretes fiatal sportolónak

A mindössze 20 éves focista az egyik szombat este a barátaival ment szórakozni, de másnap váratlanul torokfájással ébredt.

- Csak a szokásos torokfájás volt. Vasárnap még krákogtam, de hétfőn egyre rosszabb lett. Elmentem, hogy vegyek valamit főzni, de egyszerűen nem tudtam semmit enni – árulta el Josh Hanlon a The Sunnak.

Az ígéretes fiatal sportoló ekkor jött rá, hogy a csikaró érzés valójában valami komolyabb, ezért orvoshoz fordult. Megérkezésekor azonnal mesterséges kómába helyezték, mivel a doktorok felfedezték, hogy egy halálos bakteriális fertőzés terjedt el a testében, ami toxikus sokkot, vérmérgezést és szervi elégtelenséget okozott neki.

A 21 éves fiú, aki hetekig küzdött az életéért, kómában feküdt. Végül arra ébredt, hogy háromszoros végtag amputáción esett át. Az orvosoknak mindkét lábát térd alatt kellett levágniuk, valamint a jobb kezét a csuklójánál.

- Nagyon rossz volt. Az egész testem leállt – emlékezett vissza Josh. Az életet megváltoztató műtéteket követően láb- és kézprotézist kapott, és fokozatosan megtanult újra járni. Miután három hónapot töltött a kórházban, hazaengedték.

Megpróbáltatásai ellenére Josh szívesen visszatért a sporthoz, kerekesszékesként kosárlabdázni kezdett. Majd később felfedezte új szenvedélyét, a szlalom síelést. Később 2022-ben 24 évesen a pekingi téli paralimpiai játékokon debütált. Jelenleg az idei alpesi sí világkupára készül.

- Visszakaptam a szabadságomat. Élveztem, hogy újra fitt és egészséges lehetek, hogy kimozdulhatok, szórakozhatok, elfoglalhatom magam és kipróbálhatok új dolgokat – tette hozzá a fiatal férfi, akinek élni akarásáról mások is példát vehetnek.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!