2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Kék hírek

Több, mint 140 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak szilveszterkor

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

  • Több, mint 140 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak szilveszterkor

Egy társasházi lakás egyik szobája égett ki este kilenc óra előtt a főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet.

A Tolna vármegyei Pálfán szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az

életét már nem lehetett megmenteni.

Zsámbokon, az esti órákban egy családi ház szobájában ágy gyulladt meg. A tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt,

egy idős ember vesztette életét,

feltételezhetően a tűz során kialakult füst miatt. Mindhárom esetben a tűz keletkezési körülményeit és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat. 

Kigyulladt egy műanyag szeméttároló kora este egy tízemeletes társasház földszintjén, a XV. kerületi Mézeskalács téren. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók kivitték a kukát az épületből, és eloltották a tüzet. A lépcsőház ablakain át kiszellőztették a házat.

Fél órával később a győri Eszperantó úton egy elhasznált tűzijáték égett és izzott egy szeméttároló konténer mellett. A győri hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet. 

Ugyancsak tűzijáték okozott tüzet két négyzetméteren, a használaton kívüli Rába étterem épületében este kilenc óra után Győrben, a Gyóni Géza sétányon. A város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval körülhatárolták, majd egy vízsugárral eloltották a tüzet. 

Tűzijáték csapódott be egy tízemeletes társasház hetedik emeleti lakásának ablakán este tizenegy óra körül a sárvári Deák Ferenc utcában.

A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Több lakástűz is keletkezett az óév utolsó napján. 

Kigyulladt egy családi ház vasárnap hajnali négy óra előtt Dunaharasztiban, a Honvéd utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete. A szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a dunaharaszti és a délegyházi önkéntes tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az egységek egy gázpalackot kihoztak a ház beépített tetőteréből, egy másik pedig felrobbant. 

Ágyban dohányzás miatt keletkezett tűz délelőtt fél tizenegy után, egy kétszintes családi ház alsó szintjének egyik helyiségében Ádándon, a Béke utcában. A helyszínre kiérkezett siófoki hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral oltották el. A tűz miatt az épület lakhatatlanná vált, hat lakó számára elszállásolást kellett biztosítani.   

Lakhatatlanná vált az a családi ház is, amelynek egyik szobája valószínűleg a cserépkályhából kipattanó szikra miatt égett ki teljesen Tiszakóródon, a Kossuth utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület nyolc lakója nem tartózkodott otthon a tűz keletkezése idején.   

Szilveszterkor több esetben állatmentéshez is riasztották a tűzoltókat.

Kovácsoltvas kerítésbe szorult egy kutya, majd fennakadt egy tüskén, Törökszentmiklóson, a Vadai Ferenc utcában. A város tűzoltói szabadították ki az állatot. Kútba esett egy kutya és beszorult a lába, Bajóton, a Kossuth Lajos utcában. A nyergesújfalui tűzoltók szabadították ki az állatot. 

Lesodródott az úttestről, átszakította a szalagkorlátot, majd oldalával

az árokba borult egy turistabusz

délelőtt kilenc óra után Nyírtura térségében, a 403-as főút és a 4102-es út körforgalmánál. A buszon harmincöten utaztak, közülük többen a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt saját erejükből elhagyták a járművet, míg a többi utast az egységek mentették ki. Az utasok számára melegedő járat érkezett a helyszínre. A mentők egy utast szállítottak kórházba, a többiek nem sérültek meg.    

Két órán belül két baleset is történt Nyírmeggyes és Mátészalka között, a 471-es főút 69-es kilométerszelvényénél. Mindkét esetben árokba borult gépkocsik műszaki mentéséhez kértek segítséget a mátészalkai hivatásos tűzoltóktól. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!