2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Tizenkét év börtön halálos késelésért

Tizenkét év börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki 2018 augusztusában egy kávai fesztiválon halálra késelte ismerősét.

  • Tizenkét év börtön halálos késelésért

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bíróság emberölés bűntettében mondta ki a vádlottat bűnösnek. Nem fogadta el a védő indítványát, hogy a férfit az enyhébben büntetendő, erős felindulásban elkövetett emberölés miatt ítélje el.

A szabadságvesztés mértékének megállapításánál a bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett, de súlyosbító körülménynek minősítette, hogy az emberölést ittasan, egy nyilvános, sok ember részvételével megtartott rendezvényen követte el.

A vádlott a cselekmény idején Káván élt a sértettel és családjával közös házban, de külön házrészben. Mindketten italozó életmódot folytattak és egymással rossz viszonyban voltak, többször összevesztek az ingatlan használata miatt. 2018. augusztus 11-én elmentek Káván az úgynevezett lecsófesztiválra, sokat ittak, és többször is összeverekedtek. Estefelé a sértett fia is megérkezett a fesztiválra és sört rendelt a pultnál, a vádlott odalépett hozzá és egy teli műanyag poharat összeroppantott. A férfi ellökte a vádlottat, akit a sértett segített fel a földről. Miközben felállt, bicskával nyakon szúrta a sértettet, és további süléseket okozott neki. A sértett a bántalmazás következtében a kórházba szállítás közben meghalt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője téves minősítés miatt, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését.

A vádlott a jogerős ítéletig letartóztatásban marad.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!