2022. 08. 19. Péntek Huba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Kék hírek

Szupercellában őrzik a terrorváddal gyanúsított magyar egyetemistát

Rendkívül szigorú körülmények között őrzik V. Kendét, aki a hatóságok gyanúja szerint robbantásos merényletet akart végrehajtani. A 22 éves fiatalt bár rendszeresen látogatja édesapja, ő mégis nehezen viseli a bezártságot.

  • Szupercellában őrzik a terrorváddal gyanúsított magyar egyetemistát

 

– Túlzásnak érzem, hogy ezt a fiatal gyereket olyan körülmények között tartják fogva, mint a tömeggyilkosokat szokták. Ez egy igazi szupercella! Ennél szigorúbban szerintem Magda Marinkót sem őrizték. Ami azonban még nagyobb probléma, hogy a kirendelt szakértő hiába állapított meg védencemnél komoly pszichés problémát, nem hajlandóak kezelni. Pedig ehhez minden fogvatartottnak joga van – fogalmazta meg aggályait dr. Jován László.

Az ügyvéd szerint az Iszlám Államhoz csatlakozó V. Kende ügyében készült vádirat meglehetősen meseszerű. A tapasztalt jogász szerint gyakorlatilag semmi sem felel meg az írásban a valóságnak, védencével a tárgyaláson tételesen cáfolni kívánják az ügyészség állításait.

Az egyetemista a hatóság álláspontja szerint csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, esküt tett, és biztosította a terroristákat: robbantásos merényletet is hajlandó végrehajtani. Terve végrehajtásához egy csőbombát akart gyártani, melyhez több alkatrészt is megrendelt az interneten. A gépén talált levelezés szerint V. Kende Siófokon a tömegbe akart hajtani, társa pedig ebben az időben Budapesten robbantásos merényletet követett volna el. A fiatalt idén nyáron kapta el kecskeméti otthonában a Terrorelhárítási Központ. Az egyetemistát terrorcselekmény előkészületével vádolják.

– Itt az ideje, hogy mindenki számára egyértelművé tegyük a helyzetet – kezdte lapunknak dr. Jován László. – Védencem soha senki nem akart bántani, ahogy nem is tette meg. Az ügyészség által készített vádirat a fantázia szüleménye. Még nevetnék is ezen az abszurdba hajló mesén, ha nem egy fiatalember jövője lenne a tét. Kendénél mindössze egy félig üres gyufásskatulyát találtak a kommandósok. Hangsúlyozom: semmi mást! Ilyen alapon mindenki készülhet arra, hogy börtönbe kerül, aki birtokol pár szál gyufát. Amit Kende tett, az álláspontom szerint nem büntetőjogi kategória – jelentett ki határozottan az ügyvéd.

V. Kende a kecskeméti Piarista Gimnáziumba járt, majd felvették a Corvinus Egyetemre. A tanulással soha nem volt problémája, a társas kapcsolatokkal azonban annál inkább. Egykori iskolatársai elmondása szerint nagyon magának való, magányos fiú. Barátai nem igazán voltak, szülei – bár rajongásig szeretik – a munkájuk (az édesanyja pedagógus, az apja jogász) miatt nem tudtak annyit foglalkozni vele, mint kellett volna.

Hír TV/ Blikk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!