2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Útravaló - Költők-írók 11:05

Kék hírek

Szörnyűség Megerőszakolta saját testvérét egy székesfehérvári fiatal

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az édesanyját és testvérét évekig rettegésben tartó férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

  • Szörnyűség Megerőszakolta saját testvérét egy székesfehérvári fiatal

Az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen kábítószerre és az alkoholra. Amennyiben nem adtak neki, a férfi a székesfehérvári ingatlanukban a berendezési tárgyakat összetörte, öngyilkossággal és azzal fenyegetőzött, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi a 2001 májusában született öccsét, aki félt tőle, 2017-ben többször szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette.

Ezen kívül 2020-tól kezdődően fenyegetéssel rendszeresen rávette, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, megalázta, bántalmazta. Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor megöli.

A Székesfehérvári Törvényszék a 2022. június 8-án kihirdetett ítéletében a férfit 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője azonban fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges. A férfi hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el legközelebbi hozzátartozói sérelmére.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szorosabb együttműködés a gyermekekért

Szorosabb együttműködés a gyermekekért

A budapesti, Békés megyei és Hajdú-Bihar megyei rendőrök áldozatsegítő szakemberekkel vettek részt szakmai napon a Debreceni Meghallgató és Terápiás Központban.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!