2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Kék hírek

Szándékosan vezethették a földnek az utasszállító repülőt, 132 ember vesztette életét

Minden jel szerint megismétlődött a Germanwings 9525-ös, 2015. március 24-én bekövetkezett katasztrófája, amikor is a gép öngyilkos pilótája szándékosan vezette földnek a repülőgépet és utasait.

  • Szándékosan vezethették a földnek az utasszállító repülőt, 132 ember vesztette életét

Szándékosan okozhatták a China Eastern kínai légitársaság belföldi járatának márciusban bekövetkezett katasztrófáját - derült ki a Wall Street Journal (WSJ) kedden megjelent oknyomozó cikkéből.

Hivatalosan egyelőre csak annyi biztos, hogy március 21-én a China Eastern Airlines 5735-ös járata a kínai Kunmingból Guangzhou-ba tartott, amikor a felszállás után egy órával, 8 ezer méter magasból, egyszer csak függőleges süllyedésbe kezdett. Ezt követően rövid ideig úgy tűnt, sikerült megállítani a zuhanást, de aztán pár perc múlva megszakadt a kapcsolat a földi irányítóközponttal, és az utasszállító nyílegyenesen a földbe csapódott egy erdős területen. A gép fedélzetén 132 ember – 123 utas és 9 fős személyzet – tartózkodott, a szerencsétlenséget senki sem élte túl.

Az ügyet vizsgáló hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos magyarázatot a tragédia okaira, de a Wall Street Journal már tudni véli, pontosan mi történhetett. Az amerikai lap az ügyet ismerő forrásaira hivatkozva ugyanis azt írta:

a gép megsérült repülési adatrögzítőjéből kinyert adatokból az látszik, hogy valaki a szarvkormány előre tolásával szándékosan süllyedésbe vitte, és a földnek vezette a repülőt.

Hogy pontosan ki és mi okból okozta a tragédiát, azt egyelőre nem tudni. A WSJ forrásai szerint az ügyet vizsgáló szakemberek elsősorban a pilótákra és az általuk végrehajtott manőverekre fókuszálnak, de egyelőre nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy valaki betört a pilótafülkébe és átvette az irányítást a gép felett.

A repülőt üzemeltető légitársaság közlése szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a repülőgéppel bármilyen műszaki probléma lett volna, és megismételték egy korábbi közleményüket, amelyben azt írták, a pilóták egészségügyi, családi és anyagi háttere rendezett volt. 

A WSJ forrásai egyébként szintén azt erősítették meg, hogy a vizsgálatot vezető kínai hatóságok egyelőre nem jeleztek semmilyen műszaki vagy repülőgép-irányítási problémát.

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!