2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:20

Kék hírek

Szabadulása után betörésekkel folytatta - videóval

Röviddel a börtönből való szabadulása után több lakásba is betört egy férfi, akivel szemben a Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

  • Szabadulása után betörésekkel folytatta - videóval

A vádirat szerint a vádlott, egy 32 éves férfi hasonló jellegű bűncselekmények miatt jogerős szabadságvesztést töltött, amelyből 2021. május 9-én szabadult. A férfi elhatározta, hogy bűncselekmények elkövetéséből tesz szert rendszeres jövedelemre.

2021. május 26-án éjjel befeszítette egy VII. kerületi lakás ajtaját és értékek után kutatott. Mivel a lakásból éppen költöztek, a betörő nem találta meg az elpakolt értékeket, ezért távozott, és még aznap éjjel betört egy másik VII. kerületi lakásba is, ahol azonban szintén nem talált értékeket. A vádlott az elkövetkező négy napban még két erzsébetvárosi és egy terézvárosi lakásba jutott be úgy, hogy befeszítette vagy betörte az ajtót, és javarészt laptopokat, hangszórókat és egy táblagépet lopott, közel 400 ezer forint értékben.

A budapesti nyomozók felderítették a cselekménysorozatot, azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akitől az ellopott dolgok egy részét lefoglalták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége, bűntette és lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a - letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső - vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendeljen el vele szemben – a megszerzett javak meg nem térült és polgári jogi igénnyel nem érintett értékének megfelelő – vagyonelkobzást.

A térfigyelő és biztonsági kamerafelvételeken az látható, hogy a férfi berúgja az egyik társasház kapuját, illetve egy másik házban az elkövetés előtt és után mozog.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia Mórahalomnál + videó

Tragédia Mórahalomnál + videó

Halálos baleset történt szombaton Mórahalom és Ásotthalom között, az 5514-es út 5-ös kilométerszelvényénél - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!