2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Kék hírek

Súlyosabb büntetést kér a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer-kereskedelem miatt elítélt debreceni férfira és társaira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta a kábítószerrel kereskedő hét vádlottal szemben.

Az ügyben elsőfokon a Debreceni Törvényszék járt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata alapján. A nem jogerős ítélet szerint a Debrecenben személyi edzőként is dolgozó férfi 2018-ban a társától több kilogramm, amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt és azt a többiek közreműködésével – részben ledarált koffein tablettával keverve – kiadagolta. A több száz adag kábítószert a vádlottak jellemzően egy debreceni edzőteremben, annak parkolójában illetve benzinkutak és áruházak parkolójában értékesítették. Egyes vádlottak lakásán további kábítószereket is lefoglaltak, illetve a személyi edzőként dolgozó férfi lakásában valamint a használatában lévő autóban Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő és tiltott teljesítményfokozó szereket is találtak.

Az elsőfokú bíróság a személyi edzőt 5 év 10 hónap, két társát 5 év 4 hónap illetve 4 év 8 hónap, a többi vádlottat ennél rövidebb tartamú szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész valamennyi vádlott terhére súlyosítás érdekében fellebbezett, és két kivételtől eltekintve a vádlottak illetve védőik is fellebbezést jelentettek be.

A kijelölés folytán eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés aránytalanul enyhe, ezért a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Isten veled, Bajnok!

Ezzel a címmel búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán Csollány Szilvesztertől.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrkézen a rongáló

A XVIII. kerületi rendőrök tetten érték és a helyszínen elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongált egy gépkocsit a fővárosban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!